Hold haveredskaberne fri for rust

Elsker du at arbejde i haven? Havearbejde er en populær hobby, og du finder mange baghaver med i det mindste et jordstykke, et bed eller en krukke med noget der vokser i det. Du giver sikkert dine planter masser af opmærksomhed, men tager du dig også af dine haveredskaber? For at holde haveredskaberne fri for rust, så de holder i lang tid, er det vigtigt at beskytte dem. Et af de primære problemer, når det drejer sig om haveredskaber, er rust. Da haveredskaber er lavet af metal, kan de ruste med tiden, når de kommer i kontakt med fugt. Hvis du vil spare dig selv for besværet ved at købe nye haveredskaber hvert år, så følg disse retningslinjer.

Opbevar dem sikkert

Det første tip til at hold haveredskaberne fri for rust er at opbevare dem sikkert. Haveredskabernes største fjende, efter de har været brugt meget, er udsættelse for vejr og vind. Selvom det kan virke fristende, at lade redskaberne stå udenfor, så lad være. At undlade at opbevare haveredskaberne det rette sted på den rette måde er den primære årsag til at de ruster. Vand og fugt er hovedårsagen til rustne haveredskaber. Så sørg for ikke at lade dem stå ude i det fri, og opbevar den i et skur fri for fugt og vand, men tørt og køligt. God luftcirkulation i skuret forebygger også rust, mug og skimmelsvamp på redskaberne.

Hold haveredskaberne rene

Jord indeholder en masse fugt, der bidrager til rust. Så hvis du stiller dine redskaber på plads, efter du har gjort dem grundigt rene, så beskytter du dem mod rust. Rengøring er også en god måde at forhindre, at frø, små rodstykker og flere jordbårne sygdomme bliver overført fra sted til sted. Før du stiller redskaberne på plads, så sørg for at skylle eventuelle jordrester af med vand. Eller du kan skrabe det af med en spartel. Dette hjælper med at fjerne harpiks eller plantesaft fra redskaberne og beskytte dem mod rust. Sørg også for at tørre redskaberne, før du stiller dem på plads. Selv det mindste spor af fugt kan medføre ryst på haveredskaberne og gøre dem mindre effektive til fremtidig brug.

Brug de rigtige produkter

At gøre haveredskaberne rene, tørre og opbevare dem rigtigt er nødvendigt for at holde redskaberne fri for rust, men du skal gøre mere end det. En effektiv måde til at beskytte dine haveredskaber mod rust er at give dem en beskyttende belægning. De fleste metalredskaber har godt af et tyndt lag olie. På den måde kan du give dine redskaber en beskyttende belægning, før du stiller dem på plads. WD-40® Multi-Use Product er et fremragende produkt til at beskytte dine haveredskaber mod at blive rustne. Dette produkt er specialfremstillet til at forebygge korrosion og rist og til at beskytte haveredskaber. Det trænger ind i redskaberne, fjerner al fugt og giver den rette mængde smøring til at hjælpe med at holde haveredskaberne fri for rust. Disse produkter må du bare have stående i skuret!

Fjern rusten med det samme

Hvis du opdager rust på dine haveredskaber, er det vigtigt at fjerne det med det samme for at forhindre, at resten af redskabet bliver beskadiget. Du kan bruge et stykke smergellærred eller en stålbørste til at fjerne støv fra metaldelene. Du kan også bruge oliesand til at gnide det væk. Uanset hvad du gør for at fjerne rust fra dine haveredskaber, så husk at gøre det så snart du opdager rust på redskaberne. Hvad hvis du venter for længe? Rusten spreder sig til andre dele af redskaberne, og så bliver det sværere at rengøre dem.

Hvorfor?

Rust og korrosion er et af de primære problemer, når det drejer sig om haveredskaber. Det svækker haveredskaberne og gør dem uegnede til brug på sigt. Det er vigtigt at være opmærksom på de ovennævnte ting for at beskytte haveredskaberne fra rust i en lang levetid. Gør tingene lettere ved altid at have WD-40-produkter stående i skuret. Du kan slå rusten ned med det samme og opbevare redskaberne sikkert i mere end et år. Det er vigtigt at beskytte haveredskaber fra rust, da det vil beskadige redskaberne permanent, og du ender med at investere i nye redskaber hvert år, hvilket bliver en bekostelig affære.