Så er det slut med knirkende døre

Knirkende døre kan drive enhver beboer til vanvid. Problemet optræder især i ældre huse eller lejligheder. Straks døren åbnes eller lukkes, knirker og knager den. Det er derfor en god idé at finde en hurtig løsning på problemet. Med et passende smøremiddel bliver en hvilken som helst dør nem at håndtere. En knirkende dør behøver ikke være et problem.

Hvorfor knirker døren?

Til at starte med kan det være ganske sjovt. Men på et tidspunkt bliver den knirkende dør et problem. I de fleste tilfælde ligger problemet i hængslerne. Hvis du åbner døren langsomt, lukker den og lytter godt efter, kan du lokalisere lyden. På grund af den hyppige brug af døren gennem mange år er laget af smøring forsvundet. Metal gnider nu mod metal. Den knirkende dør kan høres i hele lejligheden.

Hvad hjælper mod en knirkende dør?

Når en dør knirker, skal det selvfølgelig løses hurtigt. Det er åbenlyst, at der ikke er noget lag af smøring, og du skal derfor bruge et nyt smøremiddel. Som en nødforanstaltning kan du anvende simple, billige løsninger her. Det kan være spiseolier som f.eks. rapsolie eller olivenolie. Olien kan indføres i hængslets spalte med en spids genstand, f.eks. en knivspids. Et alternativ er selvfølgelig WD-40, det klassiske, multifunktionelle produkt. WD-40 kryber frem til smøringsstedet og forhindrer med sine smøreegenskaber yderligere knirkelyde. Derudover findes der særlige smøremidler, der også passer til smøring af hængsler, og som garanterer en langtidssmøring. Disse spredes nemt og hæfter godt. De hjælper således effektivt mod en knirkende dør. Her kan man regne med en god langtidseffekt.

Sæt dørhængslet i stand med WD-40, hvis det ikke er nok at smøre hængslerne

Nogle gange er det ikke nok at indføre nye smøremidler. Det kan ske, at aflejringer eller rust har samlet sig i hængslet. Du kan forsøge at skubbe døren en smule op ved hjælp af en skruetrækker og en passende understøtning, så smøremidlet bedre kan indføres. Nogle gange skal døren hægtes af. Dette er den eneste måde, hvorpå hængslet kan blive renset ordenligt, behandlet med et rustbeskyttende rensemiddel og, hvis det er nødvendigt, behandlet med slibepapir. Med disse metoder kan alle knirkende døre gøres tavse.

Forebyggelse

Du kan gøre flere ting for at forhindre, at en dør begynder at knirke. Få minutters indsats om året er tilstrækkeligt. Hvis døren er udsat for vejr og vind, er det en god idé at se efter lidt hyppigere. Støvet fra hængslerne bør fjernes med en støvsuger. Hvis døren ikke går så let, som den plejer, kan du tilføre noget smøremiddel, inden døren begynder at knirke. Det kan være en krybeolie eller WD-40. Dette er samtidig en effektiv beskyttelse mod rust på hængslerne. Når du køber en ny dør, kan du gøre meget for forebyggelsen ved at gå efter dørbeslag i god kvalitet.

 

www.wikihow.com/Stop-Squeaky-Door-Hinges