Korrosionskontrol via et bedre design

Udvalg af materialer er klart det primære middel for formålet af korrosionskontrol, men vigtigheden af et godt design kan ikke understreges nok. Et godt design der tager højde for alt, der kan påvirke korrosionsforbandelsen, og, når i kombination med et godt udvalg af metal, kan væsentligt påvirke chancerne for et metalisk design der modarbejder rust.

Tilgengæld, for at dette kan ske, så er der et godt antal elementer som designerne af bygningsrelaterede metalvarer skal holde fast i. Nogle af disse vigtige elementer som designerne skal indføje for korrosionskontrol, er de følgende:

Sikring af afløb

Fugt er den største årsag til korrosion, ikke sandt? Det er derfor nødvendigt, for lagercontainere, som en tank, at blive designet på en måde, der gør det nemt at dræne og rense dem. For at dette kan ske, skal deres designere sikre, at alle haner placeres på en måde, der sikrer at al vand forlader tanken, så den kan renliggøres. En anden detalje er, at sikre jævne overgange samt et design i overenstemmelse med placeringsområdet af tanken.

Minimering af temperaturgradient

Designerne af udstyret for varmetransport skal sikre, for formålet af korrosionskontrol, at varme og kolde punkter overhovedet ikke formes på materialeoverflader. For at dette kan ske, skal udstyret designes, så der er tæt på ingen variation af overfladetemperatur. Det der sker, er at temperatur variationen danner varme og kolde punkter, hvilke begge er sårbare overfor korrosion. For eksempel, varme punkter er relateret til thermo-galvanisk korrosion, hvorimod kolde punkter, som vi alle ved, resulterer i fugtighed, hvilket derefter fører til korrosion, hvis ikke behandlet ordentligt.

Justering af vægtykhed

For formålet af korrosionskontrol rådes designere til at lave justeringer angående tykheden af væggene. Det som jeg mener med dette, er at korrosion uophørligt fortærer metal, og mindsker dens tykhed. Derfor, kunne man så ikke foreslå et design, der indeholder dobbelt så tykke vægge end oprindeligt besluttet?

Ja.

Det er en typisk strategi som designere bruger for korrosionskontrol, men sandheden er, at sådan en strategi ikke altid er muligt. Hvorfor? For eksempel, så skal denne vægtykhed opfylde de mekaniske betingelser for vægt, spænding og tryk.

En anden grund til at denne metode ikke regelmæssigt bruges, er den indlysende stigning af pris for arkitekturen. Er sådan en stigning virkelig rationel? Nej, det er den ikke! Derfor er det kritisk at udføre en cost-benefit analyse, for at se om nytten af den øgede pris er det hele værd.

På grund af disse grunde samt nogle andre, bruger designere nu om dage ikke som regel denne metode. Det de gør i stedet, er at anbefale brug af WD-40. Designere råder deres kunder, om at en gang imellem dække deres metalliske værker med WD-40, for at sikre en reducering af korrosion.

Minimering af hulrum

Nej, vi taler ikke om tandlæger her. At minimere hulrum i arkitekturen er også vigtig. Hvorfor? Fordi, designs med små hulrum og sprækker samler på fugt, på grund af at luften ikke frit kan sprede sig gennem disse sprække. Dette betyder, at du ikke bruger nok tid på at rense disse sprækker, og derfor vil de forvandle sig til en gul farve (den samme som du hader!). Designere burde derfor prøve på, at begrænse antallet af hulrum og sprækker så meget som muligt i deres arkitektur.

Tilgengæld, ved nærmere eftertanke angående den æstetiske nytte ved disse hulrum, så kan brug af dem nogle gange være essentiel. Under disse tilfælde burde brug af WD-40 anbefales til alle kunder for korrosionskontrol, så de ikke behøver at lide på grund af dette diskuteret problem.

At forstå miljøer

For formålet af korrosionskontrol er det kritisk for designerne at huske på, at deres designs vil eksistere i et åbent miljø, og derfor vil interagere med elementerne deri. Dette betyder, at designere bliver nødt til at tage hensyn til miljøet hvori deres designs vil eksistere, og lave justeringer i henhold til dette. For eksempel, hvis et metallisk værk bestilles til brug af en person der bor tæt på havet, vil det være kritisk for designeren at anvende materialer, der kan sikre korrosionskontrol når udsat for miljøet.

Tilgengæld, det anbefales altid at bruge WD-40 på værker med hensyn til korrosionskontrol, bare for at være sikker. Jeg mener, når du overvejer at prisen og skønheden ved et værk kan tabes, bare ved en lille gul farve, så hvorfor ikke? Brugen af WD-40’er er ikke kun effektiv men også fornuftig!

Svejsning i stedet for bolte og møtrikker

Har du nogensinde set et led, der er sammensat med et rusten skrue? Ville du ikke elske det, hvis dette led var svejset? Designere bliver nødt til at huske på dette, når de planlægger. Hvorfor? Fordi at bolte og skruer hurtigt bliver rustne, på grund af fugten de samler. Dette betyder, at metalliske designs kun burde anvende bolte hvis de absolut er nødt til det. Selv i dette tilfælde er tilstrækkelige rumme nødvendige, for at luften kan sprede sig og forhindre akkumuleringen af fugt, og derefter, forsinke korrosionen.

Når du kigger på redskaberne som designerne bruger for at opnå en form for korrosionskontrol, så er det nemt, at betragte WD-40 som det perfekte alternativ for de fleste af dem – måske endda bedre. WD-40 er fantastisk for korrosionskontrol, eftersom at det sikrer, at dine elskede metaller altid beskyttes fra rust forbandelsen. Det er virkelig et vidunder!