Gaffertape er kendt for at være et meget kraftfuldt klæbemiddel – hvilket er både godt og skidt. Hver gang gaffertape fjernes, vil du helt sikkert ende op med en klistret og tætsiddende rest. Der er heldigvis nogle tricks derude, som forholdsvis nemt kan hjælpe dig med at overvinde dette problem. Hvis du ønsker at lære, hvordan man fjerner gaffertape fra alle slags overflader, skal du bare læse videre her, hvor vi giver de mest effektive metoder til, at fjerne resterne. Her er de:

Rengøring med husholdningssprit

Trin 1: Skrab resterne af med et blad

For at klare denne opgave er smørknive det ideelle værktøj, men en barbermaskine eller kittekniv kan også bruges. Hold disse knive fladt mod den tilsigtede overflade og begynd forsigtigt at skrabe. .

Trin 2: Blødgør husholdningsspritten i en blød klud

Brug en ren klud til, at blødgøre spritten. Husholdningsspritten kan du finde på de fleste apoteker eller i medicinske butikker. Når kluden er fugtigt, kan du gå i gang med, at glide kluden rundt om overfladen, indtil du ser klæbemidlet skrælle af. Du vil også se de samme resultater, hvis du bruger neglelakfjerner eller acetone, men begge to er kendt for, at skade malede overflader.

Trin 3: Skrub overfladen med varmt vand og sæbe

Til sidst skal du blande en spiseskefuld af dit foretrukne vaskemiddel i ca. 2 kopper vand og derefter omrøre det, indtil du ser en boblende blanding. Når dette sker, kan du dyppe en klud i blandingen og derefter skrubbe på det tilsigtede område. Når du er færdig, vil du se, at overfladen ikke længere er glat eller klæbrig, at røre ved.

Slip af med hårde rester

Trin 1: Opvarm resterne så de hurtigt forsvinder

Få fat i din hårtørrer, og bevæg hovedet mod den tætsiddende rest. Dette blødgøre og løsner resten. Efter et minuts tid vil du opdage, hvor nemt det er, at fjerne resten. Begynd nu forsigtigt at skrabe resten af med en kniv. .

Trin 2: Behandle metaloverflader med WD-40

Du finder WD-40 i de fleste butikker. Når du har købt produktet, skal du begynde, at sprøjte det direkte på resterne. Du kan også bruge en frotté og blødlægge den med WD-40 og derefter gnide den over de mindre plettede rester. .

Lad WD-40 filmen sidde der i cirka et minut og vask den derefter af med vand og sæbe. Du finder hurtigt ud af, at WD-40 er perfekt til biler, men læs beholderen så du har styr på overflader, der pletter.

Trin 3: Brug sandblæsning eller vandtryk til at gøre rent

Før vi kommer nærmere ind på detaljerne, kan denne specifikke strategi kun bruges, hvis det drejer sig om beton, mursten eller forskellige klipper. Hvis det er her, du ønsker, at fjerne gaffertape resterne, skal du sigte højt, tænde og slukke forsigt, indtil du ser resterne forsvinde.

Nu ved du hvordan man fjerner gaffertape rester.