tracking

Hvordan du renser og polere messinglamper

Ligesom ethvert andet stykke metal, messing eller guld også bliver blakket og glansløst over tid. Du kan dog nemt rense og polere messinglamper og lade dem skinne så godt som de kan og få dem til at se lige så godt ud som de gjorde da de var nye, ved at bruge den rigtige messingrenser og messingpolering. Rensning og polering af guld og messinglamper eller andre ting er ikke så svært og du kan gøre det med ting der er normale husholdningsting.

Før du begynder at rense dine messing ting, skal du finde ud af om din ting er rent guld eller messing eller også er en blanding af andre metaller. En nem måde at finde ud af det på er med en magnet. Hvis magnet sidder fast på overfladen, betyder det at der er andre metaller i, eftersom magneter ikke bliver tiltrukket til solidt messing eller guld. Hvis tingene er belagt, kan du rense dem med varmt sæbevand. Men hvis du polerer eller gnubber dem for hårdt med messingrens vil du fjerne deres belægning og det kan få dem til at fremstå glansløse. Derfor skal du passe på.

Ting du har brug for

  • Messingrens (valgfrit)

  • Messingpolering (valgfrit)

  • Varmt sæbevand og en klud

  • Gammel tandbørste/rensebørste for at nå sprækker

  • Ren klud til at tørre med

Trin 1: Rens messinglampen

Tag en skål og put noget varmt vand i den. Tilføj noget flydende sæbe til vandet og bland det godt sammen til en fin opløsning. Tag en renseklub og gnub alle overfladerne godt. Du kan også tage en gammel tandbørste og bruge til at rense sprækkerne i lampen. Hvis der er nogle hårde pletter, jord eller skidt på guld- eller messinglamper, kan du bruge et messingrensnings produkt.

Mange messinglamper kommer med et lakfernis. Derfor skal det ikke renses med varmt sæbevand. Hvis sådanne guld eller messinglamper er meget slidte, skal du bruge en lak eller malingsfjerner til at fjerne lakfernissen (følg fabrikantens råd hvis du er usikker).

image wichit s, adobe stock

Trin 2: Tør messinglampen

Det er vigtigt at sikre dig at lampen er ordentlig tør for at undgå rust af vandmærker der bliver efterladt. Så tag en tør ren klud og gnub lampen.

image customdesigner, adobe stock

Trin 3: Poler lampen

For at få den til at skinne, så sprøjt en lille smule WD-40 Multi-Use-product på din klud. Så poler lampen med cirkulære bevægelser. Det vil give den et godt skin, og beskytte den fra støv og korrosion. Du kan også bruge et messingpolerings produkt til dette trin.

Dine guld- og messinglamper vil blive ved med at skinne så længe du renser og polere dem på regulær basis. Det er vigtigt at undgå akkumulation af støv, jord og skidt på objekter af guld eller messing for at holde dem blanke, lyse og skinnende.

image photographee.eu, adobe stock (2)

Nogle forholdsregler der skal tages

Her er nogle forholdsregler du skal huske når du renser og polere messinglamper:

  • Brug ikke skrubbe klude der er grove. Du skal også undgå at bruge ståluld eller metal børster da de efterlader ridser på overfladen af lampen.
  • Et tyndt lag af mineral olie, linolie eller WD-40 Multi-Use-Product kan være effektivt til at undgå misfarvning.
  • Prøv at undgå at røre guld og messing ting for meget. Olie fra dine hænder kan forhaste misfarvningsprocessen og reducere livet af dine guld og messing objekter.

Med de ovenstående tips og tricks, kan du rense og polere alle dine guld og messing objekter og ikke bare lamper, det får dem til at se gode og skinnende ud som da de var nye.

Relaterede hvordan

Kontakt

WD-40 Company, Larsbjørnsstræde 3, DK-1454 København K. Denmark

© 2020 WD-40 Company