Vinteren handler ikke kun om varmt tøj, varm chokolade, og krammere. Den bringer også is, og til tider besværlige problemer. Når at vinteren rammer og træerne bliver dækket i et hvidt lag sne, så ved du hvad der er på vej. Frosne låse!

En af de mest frustrerende ting omkring den frosne sæson, det er at vågne på til en fastfrosset dørlås. Følelses af magtesløshed man føler når man tager fat i et låsehåndtag og finder ud af at sneen er kommet derind er ikke til at sammenligne med noget andet. Herefter skal man så gennem besværet med at tø den frosne lås op.

Men du kan dog undgå tilfrosne låse om vinteren ved at forberede dig. Her er 4 tips til at beskytte dine låse mod at fryse til om vinteren.

Dække indersiden af dine låse med vaseline

Først skal du finde de låse som med størst sandsynlighed kommer til at fryse til. Så skal du finde nøglen til denne lås og dække den i vaseline. Efter at du har dækket den godt og grundigt i vaseline, så sætter du nøglen i låsen. Roter den et par gange indtil at du er sikker på at nøglen har overført vaselinen til indersiden af låsen.

Fjern så nøglen og nyd dine ikke frosne låse.

Gentag denne proces hvor at du dækker nøglen i vaseline og putter den i låsen, mindst en gang om ugen for at sikre dig at den ikke fryser fast.

Smør dine låse i grafit eller WD-40

Beskyt dine låse med at fryse om vinteren ved at dække dem med WD-40. Men hvis du ikke kan klare lugten af WD-40, så kan du også bruge grafit til at dække de følsomme låse. Hvis du dækker dine låse med smøremiddel kan det sørge for at dine låse bliver ved med at virke gennem vintersæsonen, og forhindre dem i at fryse til.

Dæk nøglehuller med spartel

Brug spartel til at dække nøglehullerne så de bliver beskyttet mod kulden. Du kan også bruge gaffatape til at dække dine nøglehuller, eller du kan dække hele låsen med en pose for at undgå at det kolde vejr kommer ind til den. Dette holder fugten ude af låsene og forhindre dem derfor i at fryse til.

Brug opvarmede nøgler

Når du åbner en lås i vintersæsonen, så varm nøglen lidt op inden. Brug ikke en lighter til at varme nøglen da det kan være farligt. Brug en hårtørrer til at varme nøglen op.

Når at nøglen er varm, så sæt den ind i låsen.

Hvis du er er for sent ud og ikke når at tage de nødvendige forbehold, så kan du få dine frosne låse til at virke igen ved at varme dem op. Pres ikke nøglen ind i låsen og tving dem til at åbne, da det kan skade låsen eller måske endda ødelægge nøglen. Lad også være med at hælde varmt vand på låsen da vand hurtigt køler ned og kan fryse låsen endnu mere til.

Vær forberedt denne vinter ved at holde dine låse dækket for at undgå uønskede problemer med isen.