Løsne møtrikker og bolte, der er rustne eller binder

Hvis du spørger om, hvad der påvirkes mest af rust og korrosion, ville svaret enstemmigt blive møtrikker og bolte. For det meste gror møtrikkerne sammen med den tilhørende bolt. De sidder så godt sammen, at det bliver svært bare at bevæge dem. Rustent udstyr kan medfører alvorlige skader på ethvert produkt. Medmindre de er dækket med rustafvisende spray, er de i fare for at ruste og korrodere. Der er nogle særlige forhold som accelererer rustangreb, såsom et fugtigt klima og for meget udsættelse for fugt. Men alle former for rust er ikke synlige. De kan beskadige udstyret og kan endda medføre funktionssvigt.

Rust og korrosion på bolte og møtrikker kan medføre, at hele komponenten svigter. Derfor er det vigtigt at håndtere problemer med rust med det samme, inden skaden er sket.

Fjerne en rusten fastgøring

Hvis bolte og møtrikker udsættes for fugtigt vejr eller fugt i længere tid, ruster de ret hurtigt. En komponent der påvirkes meget af rust er fastgørelsesmidler i bilkomponenter og husholdningsapparater. Fugt kan medføre nedbrydning af fastgørelsesmidlerne, så enhederne er i fare for at bryde sammen. Det er svært at fjerne disse ødelagte fastgørelsesmidler, især hvis metalhovedet eller gevindet er ramt af rust. Rust gør det svært at få fat i fastgørelsesmidlerne ved en skruetrækker eller svensknøgle.

Der er mange måde at fjerne rustne fastgørelsesmidler. Her er dem, der anvendes oftest og er mest effektive.

Smøre:

Hvis fastgørelsesmidlerne sidder fast på grund af rust, er den ideelle løsning at bruge WD-40 Penetrant Spray (indtrængende spray). Hvis rusten har nået fastgørelsesmidlets gevind, er der ingen bedre måder at løsne det end at bruge den indtrængende spray fra WD-40. Spray det på bolten, og bank let på den med en hammer. Dette hjælper WD-40 indtrængende spray med at trænge ind i samlingen og løsne bolten, så den nemt kan fjernes.

Skære:

Hvis fastgørelsesmidlet er så hårdt rustet, at det ikke kan reddes, er den eneste tilbageværende mulighed at skære den ud. Det gør fastgørelsesmidlet ubrugeligt, men hjælper dig med at komme af med det. Du kan bruge en skruetvinge til at få godt fat i hovedet på fastgørelsesmidlet og dreje det så hårdt, at det kommer fri.

Brænde:

En anden brugbar metode til at løsne rustne møtrikker og bolte er at bruge en varmebrænder på lav eller moderat varme. Varmen får de rustne bolte og møtrikker til at udvide sig nok til, at de kan løsnes. Det er dog vigtigt at være meget forsigtig med denne metode. Mange smøremidler til møtrikker og bolte er brændbare og kan antændes, hvis de bliver udsat for åben ild.

Afprøvede og testede metoder til rustfjernelse

Selvom man kan komme af med det rustne fastgørelsesmiddel og erstatte det med et nyt, er dette ikke altid en mulighed. Der er mange gamle maskiner og komponenter, hvis møtrikker og bolte ikke kan erstattes med nye. I sådanne tilfælde er du nødt til at restaurere møtrikker og bolte ved hjælp af rustfjernelsesteknikker, som er en omkostningseffektiv måde at holde enheden funktionsdygtig. Her er nogle almindelige teknikker til at fjerne rust.

Slibning:

Når du har fjernet et rustent fastgørelsesmiddel, kan du gnide det med ståluld eller sandpapir for at fjerne den resterende rust. Dette er en billig og relativt enkel metode. Det kan være meget tidskrævende, og det vil sandsynligvis også kræve smøremiddel at gøre fastgørelsesmidlet brugbart igen.

Brintoverilte:

At putte brintoverilte på fastgørelsesmidlerne og lade det sidde et stykke tid er også en effektiv metode til at fjerne rust fra møtrikker og bolte. Brintoverilte opløser rust. Hvis du skrubber med en hård børste, hjælper det med at slippe af med al den resterende rust på møtrikker og bolte. Dette er også en billig metode til rustbehandling, men den kan efterlade enkelte rustpletter.

Omlakering:

At dække møtrikker og bolte med maling kan også forhindre dem i at ruste. Fjern rust fra møtrikker og bolte, før du dækker dem med maling, som holder dem fri for fugt, den primære årsag til rust. En voks- eller oliebaseret belægning kan også hjælpe med at forebygge ny rustdannelse på møtrikker og bolte.

Rustfjerner:

Der findes flere rustfjernere, der kan hjælpe med at slippe af med rust på møtrikker og bolte. WD-40 Penetrant Spray (indtrængende spray) hjælper ikke kun med at løsne rustne og fastsiddende møtrikker og bolte, men kan også hjælpe med at beskytte dem mod at ruste igen i fremtiden.

Det kan være en hård opgave at slippe af med rust på møtrikker og skruer og løsne dem, hvis de sidder fast. Hvis du er på udkig efter det bedste smøremiddel for at gøre opgaven lettere, er der intet der slår WD-40 Penetrant Spray (indtrængende spray). Alt du behøver at gøre, er at spraye det på de rustne og fastsiddende møtrikker og bolte. Så udfolder det sin magi ved at løsne dem. Det er en hurtigvirkende, kraftfuld spray, der trænger hurtigt ind til vanskeligt tilgængelige steder og løsner fastgøringsmidler, der binder. Det hjælper også med at løsne de rustne bevægelige dele. Det er vandafvisende, hvilket holder fugten væk og beskytter dine møtrikker og bolte mod fremtidig rust og korrosion.

Se denne video: