En rustfjerner kan hjælpe dig med at fjerne ætsende ar fra dine værdigenstande. 

Videnskabeligt rust er en jernoxid, og dette sker, når enhver forbindelse, der består af ion bliver udsat for ilt over en lang nok periode. Fugt, som normalt er i form af vand, tendens til at være den faktor, der accelererer denne proces. 

Ikke kun rustede objekter bliver forskønnet, men de kan også være skadelige for overfladen af dine værdigenstande. Jo længere disse objekter holdes ubehandlet, jo mere korrosion tendens til at forekomme på dem. Til sidst, de bliver helt spist væk forlader grimme huller over metaloverfladen. 

Dette behøver ikke at være tilfældet for din værdifulde. For at bekæmpe disse problemer, vil vi introducere dig til nogle Rustfjernere  der kan bruges nemt derhjemme. Her er de: 

1. rustfjerner: eddike 

Dette er en stærk rustfjerner, fordi den består af eddikesyre eller citron syren. Hvis du ønsker at fjerne rust fra dine skruer for eksempel, så alt hvad du behøver at gøre, er at suge dem alle i eddike. Omkring en halv liter af denne naturlige rustfjerner bør fungere godt. Du kan bruge hvid eddike eller æble cider. Objekter skal være ideelt placeret i denne kraftfulde væske for omkring en dag for at opleve de bedste effekter. 

2. rustfjerner: citron 

Hvis du har problemer med at fjerne rust fra nogle af de berørte komponenter, så er du nødt til at sætte i nogle albue fedt for at få arbejdet gjort. 

Salt kan gnides på det angrebne område, og når det er blevet belagt grundigt, kan du gå videre og klemme din kalk eller citron over saltet. Klem ud så meget saft som muligt og derefter lade denne kraftfulde rustfjerner gøre sit arbejde i 2 til 3 timer. Når tiden er gået, skal du gå videre og skrubbe laget af. Du vil bemærke, at rust bør fjerne nemt. 

3. rustfjerner: gå til dit vaskerum 

Hvis du af en eller anden grund ikke kan få dine hænder-på citroner eller eddike, kan du prøve at bruge en tandbørste og nogle bagepulver. Alt du skal gøre er at hælde nogle bagepulver i en skål og derefter hælde nok vand i den til at danne en pasta. Denne pasta skal være tyk nok, at det ikke kører, men bør også smuldre væk. 

Når du har fået denne rustfjerner  klar, kan du anvende dette over det berørte område og lad det blive der i et par timer. Når denne gang er gået, skal du bruge tandbørsten til at skrubbe væk på Rust. Voila, metaloverfladen vil være så god som ny. 

At fjerne rust er let som en, to og tre. Du skal bare bruge de rigtige Rustfjernere i dit arsenal. 

 

4. rustfjerner: WD-40

Du kan prøve at bruge nogle WD-40 til at fjerne din rust også. Bare suge varen og skrubbe den med en wire børste. Sørg for at teste et lille område først for at sikre, at denne metode ikke forårsager nogen skade. Anvend med jævne mellemrum WD-40 på metalgenstande for at forhindre, at rust kommer tilbage. 

 

De anvendelser, der er vist og beskrevet for WD-40 multi-use-produktet, blev leveret til WD-40 Company af brugerne selv. Disse anvendelser er ikke blevet testet af WD-40 selskab og udgør ikke en anbefaling af forslag til brug af WD-40 selskab. Der bør udvises sund fornuft, når WD-40-virksomhedens produkter anvendes. Følg altid instruktionerne og Vær opmærksom på eventuelle advarsler trykt på emballagen.