Aldrig undervurdér hvor irriterende et dørshængsel kan lyde. Efter flere års brug er det uundgåeligt, at dørhængsler begynder at samle på skidt, hvilket resulterer i, at metallet i hængslet bliver slidt og ruster, og derefter knirker. Men hvis du renser og smører dørhængslerne, så kan den irriterende knirken nemt overvindes på kort tid og med minimum brug for værktøj.

At smøre hængsler

 

Trin 1

Køb et smøremiddel der passer. Du skal sikre, at smøremidlet kan trænge gennem skidtet der dækker hængslen og rummet hvori hængslen ligger. Det er vigtigt, at du køber et smøremiddel der er anbragt i en beholder med en tynd dyse, så du kan nå det du vil. I dette tilfælde er WD-40 Multi-Use-Product et fantastisk og billigt valg, eftersom den købes med en bevægelig halm. Tag til din lokale isenkræmmer, og spørg om de forskellige smøremidler de tilbyder. Bortset fra WD-40, så kan du også bruge:

 

  • Lithiumfedt er en fremragende mulighed, eftersom det også er resistent overfor støv. Det er også anskaffeligt i de fleste isenkræmmere. Det er for det meste brugt som smøremiddel til bildele, og er meget effektivt på denne måde samt andre. Du kan også prøve WD-40 Specialist White Lithium Grease.
  • Der er adskillige madolier der kan bruges, som kokosnød, raps og olivenolie til at smøre hængsler. Hvis din dør åbnes relativt nemt, men stadig har denne tendens til at knirke, så er disse metoder effektive i at modarbejde knirken. Selvom madolier duer, så er de magneter for skidt. Dette gører dem mindre effektive på lang sigt, når sammenlignet med andre smøremidler.

Trin 2

Du bliver nødt til at finde hængselstiften. Hvert dørshængsel inkluderer hængslet og en stifte der holder de to hængselskomponenter sammen og sikrer døren til muren. Find den cylindriske stifte der er placeret mellem de to plader på hængslet. Denne stifte er ansvarlig for at holde pladerne holdt sammen. Du bliver nødt til, at fjerne stiften for, at effektivt smøre hængslet.

Trin 3

Nu bliver du nødt til at fjerne stiften. Først, åben døren og derefter træk stiften ud. I nogle tilfælde er det muligt at bruge hænderne til dette, men for meste vil du finde ud af, at du har brug for et værktøj. Tag en tang, tag fat i stiften, rotér den mod uret og træk den langsomt ud. Det er muligt at stiften har samlet en masse rust og skidt, hvilket kan gøre den svær at bevæge. Hvis du har problemer, brug en hammer og en skruetrækker samt noget WD-40 for at løsne stiften.

Trin 4

Du bliver nu nødt til, at rense stiften, og smøre den, med midlet du har valgt. Så snart du har fjernet stiften, brug noget papir eller en klud, til at rense den for skidt og fedt. Hvis der er rust, så kan du også bruge noget sandpapir for at være effektiv. Så snart du har renset stiften og pladerne, smør dem med midlet.

Trin 5

Nu skal du samle hængslet. Læg stiften tilbage på sin plads, og sørg for at den sidder fast.

Trin 6

Nu da hængslet er tilbage på sin plads, tjek din dør. Åben og luk døren, for at sikre at smøremidlet sætter sig ind i mekanismen og den indre side af hængslen. Men hvis du finder ud af, at den knirkende lyd ikke er afskaffet, påfør processen til hvert dørhængsel, indtil den er fjernet.

Trin 7

Tag noget papir eller en klud til at rense med. Sørg for, at du har renset al skidt og fedt der blev fjernet, og afskaf al overskydende smøremiddel der har dryppet. Husk på, at hængslet begyndte at knirke fordi der var for meget skidt. Derfor er det bedst, at fuldstændig rense området, eftersom den er afsløret og nemt kan nås.

At fjerne hængselstifer der er blevet klæbrige

Trin 1

Brug WD-40 til at opsuge ved hængsler. Hvis du ser, at du stadig har problemer med at fjerne stiften, dæk stiften i ethvert gennemtrængene smøremiddel (WD-40 er dejlig til dette) i omkring 12 timer, inden du prøver på at fjerne den. Brug en stor mængde til at dække hængslet fuldstændigt og lad det arbejde. Du kunne bruge en skruetrækker og hammer til at tvinge stiften ud. Men, hvis der er rigtig meget rust, så kan dette ende med at du beskadigører døren, eller ødelægger stiften og hængslet, hvilket unødvendigt ville forværre problemet.

Trin 2

Brug en skruetrækker til at forsigtigt slå stiften. Så snart du har ladet den sidde i smøremidlet, brug skruetrækkerens ende til, at slå stiften gennem sin plads, for at skubbe den ud. Dette er normalt en bedre måde for, at fjerne stiften fra hængslet, for at smøre den. Du bliver nødt til, at bruge noget der er lille nok, til at skubbe stiften ud. Du kunne bruge enderne af en tang, en blyant eller et andet værktøj der er tyndt nok, eller tæt på dimensionerne af hængslet du kigger på.

Trin 3

Hvis nødvendigt, reparér stiften. Tag stiften og læg den på en plan overflade. Undersøg stiften for bevis på slid og riv, eller hvis den er bøjet. Det er en god idé, at bruge noget tid på, at rette den ud, og grundigt rengøre den, inden du sætter den tilbage på sin plads. Dette vil hjælpe døren med, at forhindre knirken i fremtiden. Hvis stiften er bøjet, så kan du rette den ud ved, at placere den på cement eller en anden hård overflade, og derefter slå den med en hammer, for at omdanne den til sin gamle form. Det er ideelt, at bruge sandpapir til, at fjerne skidt og rut. Dette vil udglatte stiften, og få den til at passe bedre.