Vidste du, at rust er resultatet af en oxidation af jern? Den mest almindelige årsag til dette er, når metaller i gennem længere tid bliver eksponeret for fugt. Derfor har alle metaler, som indeholder stål eller jern, en tendens til at binde dets atomer med oxygenatomer i vand, hvilket fører til et lag af jernoxid, bedre kendt som rust. Derfor skal du kende tip til, hvordan du fjerne rust.

Rust vil starte med, at stige over disse overflader og fremskynde hele processen eksponentielt – hvilket er grunden til, at vedligeholdelse fra din side er afgørende. At fjerne rusten fra metalet er ikke specielt vanskeligt og denne artikel vil tydeliggøre dette for dig.

Fjern Rust ved hjælp af syrlige løsninger

Blødgør i eddike

Eddike er en ikke-giftig syre, som findes i de fleste husstande. Det kan udføre mirakler mod rust. Alt hvad du skal gøre er at dyppe den rustpåvirkede genstand i en beholder fyldt med eddike og lade det stå natten over. Tilsidst skal du næste morgen, som det eneste, skrabe den løsnede rust væk .

Fjern rust ved hjælp af lime eller citronsaft

Lime eller citronsaft fungerer især godt til de rustflekker, der er dannet over dit tøj. Når det så er sagt, kan det også arbejde effektivt på genstande, der har dannet rust. For at fjerne rusten, skal du først drysse det berørte område med lidt salt og derefter blødgøre genstanden i kalk eller citronsaft. Efter en times tid skal du skrabe den rustne overflade ved hjælp af en sammenkrøllet aluminiumskugle. .

Citronsyre blandingen har gjort sit arbejde!

Fjern rust ved hjælp af pastaer

Lav en pasta med cremen fra vinsten og brintoverilte Her skal pastaens konsistens være den samme som ved den tidligere metode, hvor der tilsættes mere Vinsten i modsætning til brintoverilte. Når du har lavet denne pasta, skal du påføre den på den rustne overflade. Tilslut skal du skrabe rusten fra overfladen ved hjælp af en slibende genstand .

Fjerne rust med WD-40

Dette multi produkt har længe været kendt for, at være et godt modmiddel mod rust og samtidig virke forebyggende. Alt hvad du skal gøre er, at lægge den rustne genstand i blød med WD-40 og derefter skrubbe genstanden med hjælp fra en stålbørste.

Du kan teste produktet på små områder på det rustne objekt for at kontrollere, om WD-40 beskadiger det. Hvis du anvender WD-40 regelmæssigt på overflader, der er tilbøjelige til, at ruste, vil du aldrig se rusten vende tilbage. Hvis de normale WD-40-produkter ikke ser ud til, at virke lige så effektivt, som du havde regnet med, kan du også skaffe dig WD-40 Specialist Penetrant. Dette produkt er specielt designet til at trænge ind i snavs og rust, så det nemt kan fjernes fra enhver overflade. .

Der har I det , folkens; med de rigtige husholdningsmidler i dit arsenal, behøver du aldrig bekymre dig om rust igen!