Vi elsker alle tyggegummi, ikke sandt? Sagen er dog den, at vi til tider formår at få det til at side fast på forskellige overflader. Fra tæpper til puder, mulighederne er uendelige.

Beton er en af de overflader, hvor det er sværest at fjern tyggegummi fra. Men hvis du følger den rigtige teknik, kan det fjernes. Læs nedenfor, hvordan du gør:

Gnid en isterning

Når du først finder et stykke tyggegummi, som sidder fast på beton, bør du ikke bruge dine negle til at fjern tyggegummiet. Hvorfor? Det er fordi det ikke hjælper noget somhelst. I stedet skal du tage en isterning og gnide den mod tyggegummiet.

Isterningen vil medføre, at tyggegummien hærder efter nogen tid. Hvis du har problemer med at holde fast om isterningen, anbefales det, at du putter den i en plastikpose, så du måske kan få et bedre greb om den.

Skrab det af

Når tyggegummiet er blevet hårdt nok, er det tid for dig, til at skrabe det af. Til dette formål skal du gøre brug af en spartel eller noget andet, der måske kan klare jobbet på en passende måde. Mens du forsøger at fjern tyggegummiet ved hjælp af denne metode, vil du selvfølgelig have, at din skraber, er så hård, som overhovedet muligt.

Det er dog vigtigt at huske, at kontinuerlig skrabning potentielt, kan skade betonet. Derfor er du nødt til at skrabe tyggegummiet uden at skade betonoverfladen.

Brug Alkohol

Troede du, at alkohol kun havde et formål?  Alkohol er også vidunderligt, når det kommer til at fjerne tyggegummi. Når du først har skrabet størstedelen af tyggegummiet væk, skal du anvende Husholdningssprit, direkte på det resterende tyggegummi. Efter der er blevet påført Husholdningssprit, skal det trække i ca. fem minutter før tyggegummiet igen skabes af med en metalskraber. Denne proces skal gentages, indtil hele tyggegummi er blevet fjernet fra betonoverfladen.

Vaskemiddel løsningen

Når du er færdig med dine narrestreger ved at bruge alkohol, er der stor sandsynlighed for, at noget tyggegummi stadig plager din betonoverflade. Med dette i mente, er det nu tid for dig, til at tage det tunge skyts i brug.Tag en skål og hæld en kop kogende vand ned i skålen. Hæld derefter en halv spiseskefuld flydende vaskemiddel i, så du danner en vaskemiddelopløsning.

Husk at størrelsesforholdet af løsningen skal være lige tilpas, for hvis ikke, vil opløsningen ikke være i stand til at udfolde sig, hvis proportionerne af de to ingredienser ikke er helt perfekte.

Børste det af

Når vaskemiddelopløsningen er klar, skal du bruge en børste. Dyp børstepenslen i skålen indeholdende vaskemiddelopløsningen og skrab den resterende tyggegummi af betonen. Der er stor sandsynlighed for, at resterne fjernes fra betonoverfladen, hvis tingene gøres på den rigtige måde. Men hvis det er en anelse svært at få tyggegummiet væk, så vær forberedt på at give det en lille smule knofedt.

Skyl det af

Efter at du har brugt alt knofedtet til at slippe af med resterne af tyggegummiet fra betonen, er det tid til at skylle det berørte område med rent vand. Hvorfor er dette vigtigt? Det er det, fordi det vil sikre, at eventuelle rester af tyggegummiet, som måske stadig er til stede, fjernes, før det får mulighed for at klæbe sig fast til overfladen igen.

Derudover sikrer rensning med rent vand, at al den alkohol og vaskemiddel, du brugte til at fjern tyggegummiet med, også fjernes, så overfladen er så ren som den burde være.

Snydekoden

Uanset hvordan du vælger at se på det, er faktum, at ovennævnte metode kræver lidt for meget, i forhold til at få et enkelt stykke tyggegummi væk fra en betonoverflade. Det jeg mener med det er, at du ikke skal bruge så meget tid på at fjern tyggegummi fra beton, er vi ikke enige? Hvad hvis jeg fortalte dig, at der var en snydekode, som du kunne bruge i den henseende? Navnet på denne snydekode er: WD-40!

Alt hvad du behøver at gøre er at anvende WD-40 på overfladen af beton (det område, der er plaget af tyggegummiet) og giv det et par minutter til, så det kan få lov til at udfolde sin magi.

Herefter skal du hente en skraber og bruge den til at fjerne tyggegummiet fra betonoverfladen. Du vil opdage, at det er betydeligt lettere at fjern tyggegummi, når det har ligget i bkød sammen med WD-40 i stedet for alkohol.

Fjernelse af tyggegummi fra beton er kun et af de utallige formål,  WD-40 kan anvendes til.

Læs mere omkring dette her.