Lige meget om du bedst om du bedst kan lide elværktøj eller håndholdt værktøj, så har de brug for at blive gjort rent regelmæssigt for at undgå rust. Hvis du lærer hvordan at du rengør dit værktøj og holder dem ved lige, så vil du forlænge deres levetid, og at den grimme rødbrune rust aldrig kommer ind i din garage.

Før at vi lærer dig hvordan, så skal du tilføje et mere produkt til din værktøjskasse eller dit arbejdsbord. Få fat i WD-40 specialist affedtningsmiddel, da dette er det bedste opløsningsmiddel på markedet til dette formål.

Lad os lære hvordan du rengør dit værktøj

Du har set hvordan at rust og fedt plejer at opbygge sig på dine håndholdte værktøjer, og hvordan at dette gør arbejdet ekstra svært og beskidt. Du skal ikke bare lade dit værktøj ligge til forrådnelse under din køkkenvask eller i din garage. Dette værktøj kræver kun en minimal mængde af pleje da de fleste af dem får små revner eller deres skarpe ender bliver sløve. Så meget at dette værktøj kan ødelægges hvis de er ude for et hårdt slag når de bruges.

Brug WD-40 specialt affedtningsmiddel

Spørg os ikke hvordan man rengør værktøj med husholdningsprodukter fordi den eneste forskel mellem WD-40 og en gør-det-selv løsning er at det førnævnte klarer det mere effektivt. Med en gør-det-selv løsning, så vil du ikke kunne forhindre rust i at komme tilbage vil du?

Når det er sagt, så vælg så dit første offer, dæk det i WD-40 og lad det sidde i 5 minutter så det kan opløse det opbyggede fedt. Efter den anbefalede mængde tid er gået, så kan du begynde at tørre fedtet af med en fnugfri klud.

Er der stadig plads til forbedring? Så tag fat i din WD-40 igen og vent så igen 5 minutter. Efter dette så få så fat i noget ståluld og begynd at skrubbe de fedtpletter som ikke ville komme af før. Når du er tilfreds med resultatet så skyld værktøjet med noget lunkent vand.

Læg mærke til at dette produkt har en så let formel at der ikke er noget tilbage.

Lad os nu angribe rusten

For denne del af arbejdet, har du to muligheder. Du kan enten få fat i endnu en WD-40 affedtningsmiddel eller en simpel gør-det-selv løsning. Den samme regel gælder dog også her – med WD-40 kan du forvente et bedre og hurtigere resultat.

Lad os gå ud fra at du vælger gør-det-selv løsningen. Hvis dette er tilfældet så er det eneste du skal bruge, er en spand fuld af eddike så du kan lægge alt dit værktøj i det på samme tid. Hvis der er rigtig meget rust så kan du også vælge at lade det ligge i eddiken hele natten (jeg sagde jo at WD-40 virker hurtigere).

Om morgenen, kan du begynde at skrubbe dit værktøj med ståluld eller en gammel tandbørste. Når at alt rusten er fjernet, så skyld dit værktøj grundigt og tør det med køkkenrulle eller en føntørrer for at undgå mere oxidering. Hvis du gerne vil undgå at rusten kommer tilbage, så kan du dække dit værktøj i noget kokosolie og opbevare dem et fugtfrit sted.

.. Eller du kunne bruge WD-40 specialist affedtningsmiddel.