Er det for sent med rustbeskyttelse?

Metals er over det hele

Fra de små hårnåle, til metalværktøjer, til større apparater i huset, og listen fortsætter til industrimaskiner. Dette gør dem til en væsentlig del af vores liv. Metaller har en stor rolle i hver husstands liv. Derfor er rustbeskyttelse lige vigtig, da metallerne lige så godt kan blive ubrugelige ved at fange rust.

Når metaller fanger rust, mister de deres styrke, udseende og integritet. Rust er ligesom korrosion. Metaller, der begynder at ruste eller korrodere, bliver ubrugelige efter et stykke tid. Tag eksemplet på en køkkenkniv; Du ville smide det væk, hvis det fik rust.

Sådan opstår der rust 

På samme måde, hvis din cykel begynder at fange rust på ét sted, og det går ubemærket, kommer der en tid, når du ser rusten spredt og til sidst spiser hele rammen op. Det er derfor, vi har brug for rustbeskyttelse til alt det vigtige udstyr, da nogle af dem måske er ret vanskelige at erstatte. Rusten får apparatet eller maskinen til at fejle eller simpelthen funktionsfejl.

Rust opstår, når metaller udsættes for fugt i lang tid. Dette er grunden til at vi oplever mere rust og korrosion i de steder, der nærmer havet. På samme måde er genstande, der er delvis neddykket under vand eller opererer i nærheden af vand. Nogle gange ser vi bilchassis korroderende fra bunden. For det meste er årsagen den snavsopbygning, der holder vand og salt. Salt sprinklet på veje for at fjerne is eller sne er også nogle gange en årsag til korrosionen.

Ligesom alle andre genstande er apparater og maskiner fremstillet af metal også tilbøjelige til rustning og korrosion og kan blive ubrugelige, hvis rustbeskyttelse ikke er korrekt udført til tiden. Rusten forhindrer bevægelsen af de spinde dele inde i maskinen og forårsager funktionsfejl. Rust på de bevægelige dele gør også maskinen ineffektiv. Derfor er du nødt til at holde alle metaller omkring dig rene og gøre den passende rustbeskyttelse.

Rengør med WD-40

Hvis du er ved at rengøre maskiner, skal du sørge for at følge alle relevante sikkerhedsforanstaltninger, eller du kan ende med at skade dig selv. Se også producentens retningslinjer, at WD-40 er i orden at bruge på maskinen.

Næste trin er rengøring. Rengøring af noget med WD-40 er nemt. Men inden du anvender sprayen, tag en tør klud og rengør snavset fra metaldelen. Ellers kan du bruge en fugtig klud for at være sikker på at alt snavs er blevet tørret af metaloverfladen.

Dernæst tag et sandpapir og gnid det på metaloverfladen. Dette vil tage af rustbelægningen, der kunne have akkumuleret over tid. Efter at du har set rustlaget, skal du tørre det igen med stykket klud.

Tag fat i WD-40 dåsen og sprøjt den på metaloverfladen. Du kan også bruge en børste til at skrubbe metaloverfladen for at sikre, at den resterende rust også er væk.

Når du er færdig med dette trin, er det tid til rustbeskyttelse. For det er alt, hvad du skal gøre, at sprøjte metallet med WD-40 til dannelse af et lag, og du er færdig.

Anvendelserne vist og beskrevet for WD-40 Multi-Use Product blev leveret til WD-40 Company af brugerne selv. Disse anvendelser er ikke blevet testet af WD-40 Company og udgør ikke en anbefaling af forslag til brug af WD-40 Company. Sund fornuft bør udøves, når der anvendes WD-40 Company produkter. Følg altid vejledningen og følg alle advarsler, der er trykt på emballagen.

Tjek vores hjemmeside for mere information, om dens tips og tricks eller du bare vil finde ud af vores produktinformation, du kan finde alt her.