Spindel til boremaskine så der kommer rustmaskine

Metaller er omkring os. Fra små genstande til værktøjer, helt til større apparater og maskiner. Det er derfor de er et væsentligt element i vores daglige liv. Metaller spiller en afgørende rolle i vores huse, udendørs såvel som i fabrikker og industrier. Dette gør rustbeskyttelse virkelig vigtigt, da metaller er tilbøjelige til at ruste.

Forstå Metal for at undgå Rust

Når et metal ruster, er det næsten det samme som korrosion. Det mister sit udseende, styrke og integritet. Metaller, der rustes i lang tid, bliver også ubrugelige efter et stykke tid. Fra køkkengenstande skal du smide kniven væk, hvis den fanger rust. Ligeledes, hvis bilens undervogn fanger rust, begynder kroppen at korrodere og langsomt spiser det hele. Derfor har vi altid brug for rustbeskyttelse, især til de mere vigtige udstyr og maskiner, da det er vanskeligt at udskifte og vedligeholde. Derudover kan rust føre til, at maskinen ikke fungerer korrekt.

Rust opstår, når metal forbliver i kontakt med fugt i lang tid. Derfor ser vi mere korrosion i områderne nær kysten eller havet. Eller genstande, der er nedsænket under vand eller opererer nær tilstedeværelse af vand. Nogle gange ser vi billegemer, der korroderer nedenfra, og årsagen er for det meste smudsopbygningen, der bevarer vand og salt. Salt sprinklet på veje for at slippe af med isen er også nogle gange en grund.

Som alle andre metalgenstande og apparater er maskinerne også ret tilbøjelige til at ruste og kan miste sin nytte, hvis rustbeskyttelse ikke udføres korrekt og til tiden. Rusten kan forhindre bevægelse af de bevægelige komponenter i mekanisk udstyr og forårsage, at den fungerer dårligt. Rust på de bevægelige komponenter kan også gøre maskinen meget ineffektiv. Det samme gælder for borepressen. Derfor skal du holde det rent og gøre den passende rustbeskyttelse.

Rengør Spindlen  med WD-40:

Før du begynder, skal du være sikker på at du er opmærksom på alle sikkerhedsforanstaltninger ved betjening af maskinen og demontering og montering af det, da du måske ender med at skade dig selv, mens du gør det. Du kan også ende med at ødelægge udstyret.

Følg instruktionerne i manualen for at demontere spindlen. Tag en tør klud og rengør snavs og støv på spindlen. Du kan også bruge en fugtig klud for at sikre, at alt snavs er taget af spindlen.

Tag et sandpapir og gnid det langs spindlens længde. Det vil fjerne den tykke rustbelægning, og du vil se, at frisk jern begynder at dukke op.

Tag derefter WD-40 sprayen og spray den på spindlen, brug en børste til at skrubbe langs spindlens længde. Du vil se den resterende rustvask væk. Alternativt kan du prøve WD-40 Specialist Penetrant Spray er rusten er vanskeligere at fjerne.

Rustbeskyttelse på Spindlen

Det er svært at få den traditionelle rustbehandling udført på hver af de mindre stykker af maskinen. Derfor kan du lejlighedsvis sprøjte dem med WD-40 til rustbeskyttelse. Det danner et lag og beskytter dem mod rustning.

Tjek vores hjemmeside for mere information, om dens tips og tricks, eller du vil bare finde ud af vores produktinformation, du kan finde alt det her.