Som motorcyklist er du normalt bekymret for at holde din motorcykel ren og skinnende. At tage den til den dyre service kan blive hårdt for din pengepung. Derfor bringer vi dig et par tips til at rengøre den for at opnå en skinnende motorcykel.

Brug vand og kun egnede rengøringsmidler

Vask med vand, men brug ikke for meget af det. Brug kun det rigtige rengøringsmiddel til jobbet. Der er et særskilt produkt til alle formål. Bare vær opmærksom på ikke at bruge slibende produkter eller de multifunktions rengøringsmidler, der kan beskadige krom eller maling, da det vil være det sidste, du ønsker skal ske som motorcyklist.

Automotive shampoo eller vaske- og rengøringsmidler har et indstillet pH-niveau, hvilket sikrer, at der ikke sker nogen skade på malingen. Kig efter anbefalede produkter til hvert formål på markedet, shampooer, sædeblæser osv.

Rengøring med højtryk

Højtryksvand er en fantastisk måde at fjerne det ophobede snavs på køretøjets overflade, og det samme gælder for cyklerne. Det fjerner effektivt det indtørrede mudder og stive snavs. Højtryksvand fjerner snavs fra de skjulte områder, som du ikke kan nå med klud eller børste og dermed forhindrer korrosion.

På den anden side skal du være forsigtig, når du bruger højtryksvand, da vandet kan komme ind i kredsløbene og forårsage funktionsfejl eller forårsage affedtning på de områder, hvor det er vigtigt. Hvis du bruger en trykvaskemaskine, er det derfor vigtigt at dække eventuelle udsatte ledninger eller kredsløb og undgå områder som kæder og bremser, hvor smøring er nødvendig.

Alle motorcyklister burde have det rigtige rengøringsudstyr

Motorcyklister bør have det væsentlige tilbehør til rengøring af cyklen selv. Tilbehørene omfatter passende børster, de rigtige klude og svampe mv. Brug separate svampe og trapper til de forskellige områder af cyklen for at få en skinnende motorcykel. For eksempel kan svampen, som du brugte til affedtning af hjulet, ikke bruges til at rengøre sædet, da du ender med at smøre sædet.

På samme måde bør den klud, du brugte til rengøring af snavs fra mudderet, ikke bruges til at rengøre de malede kropsdele, da den fangede snavs vil forårsage ridser og hvirvelmærker til malingen. Brug en børste til at rengøre dækket og for at affedt de hårde områder nær motoren. Du kan også bruge en gammel tandbørste til de små områder eller åbninger, hvor du ikke kan nå med en større børste.

Alle motorcyklister burde bruge dette smøremiddel  

Brug en oliespray til at smøre de områder, som du mener måske har mistet smøring og er blevet affedtet under vasken. Brug en kædeslim til at smøre kæden eller bruge normalt fedt. Du skal også kigge efter andre områder, hvor du mener, at det er nødvendigt med olie eller fedt.

Skinnede glans med WD-40

Når du er færdig med at vaske motorcyklen, holder den sommetider ikke på sin glans, som den normalt har. På sådanne tidspunkter må du kigge efter poleringsmidler, og det er en trættende proces. Desuden, hvis du gendanner den falmede maling ved hjælp af gnidningsforbindelser, tager det et lag af din maling væk.

Derfor er en ideel løsning at bruge WD-40 spray som er et poleringsmiddel, da det vil sikre en skinnende motorcykel. Hver motorcykel fortjener dette. Det tager de stive mærker væk på maling og giver en skinnende flade.

Se vores hjemmeside og få mere information, om det så er tips og tricks eller om du bare vil have mere produktinformation, så kan du finde det hele her.