Problemet med at fjerne læbestiftpletter

Hvad gør læbestifter så klæbrige og sværre at fjerne? Læbestifter indeholder en række ingredienser, som for det meste falder ind i disse grundlæggende kategorier.

  • olier
  • Voks
  • pigmenter

 

Selvom du måske overvejer disse tre, hver især, er pletter fra disse tre ret vanskelige at slippe af med. Men i denne situation har du en plet, der indeholder en kombination af alle tre. Pletter fra disse tre kan muligivis have behov for flere forskellige rengøringsmidler for at komme pletterne helt til livs.

Normalt hvis du vil vaske olie væk, har du brug for affedtningsmidler. Til voks, har du brug for opløsningsmidler, men pigmenter er der normalt stadig, selv efter du har brugt disse to. Til pigmenter skal du muligvis bruge oxidationsmidler, for at fjerne dem helt.

Et stort problem, når det kommer til læbestiftspletter er, at du ikke vil bemærke dem med det samme. Det betyder, at pletten får masser af tid til at sætte sig fast på tøjet. Dette gør det endnu vanskeligere for os at fjerne dem.

For at opnå de bedste rengøringsresultater, skal du sørge for at handle hurtigt, når du prøver at fjerne dem.

Husholdningsprodukter til fjerne læbestiftpletter

Før du begynder at rengøre, skal du sørge for at finde ud hvilket slags tekstil, du beskæftiger dig med, samt dens specifikationer og andre krav. Dette skyldes, at mange stofmaterialer kræver særlig behandling såsom kemisk rensning. I disse tilfælde skal du tage dem direkte til rengøringsfirmaet, eller vente på vores sidste tip i dette afsnit.

Det bedste tip til fjernelse af læbestiftens snask, er at arbejde fra ydersiden af pletten og indad.

Pletfjernelse trinene

  1. Anbring tekstilet på et rent håndklæde eller et materiale, som du ikke har noget imod absorbere læbestiftspletten. Sørg for, at pletten vender nedad.
  2. Dyp ethvert af de stoffer, der er anført nedenfor på bagsiden af pletten på tekstilet.
  1. Brug køkkenrulle eller en ren klud til at lægge pres på tekstilet, som vil skubbe rengøringsopløsningen og dermed pletten ind i køkkenrullen under den.
  2. Fortsæt med at udskifte køkkenrullen under pletten, så det fortsætter med at absorbere sporene af læbestiftflen og ikke spreder pletten, mens du gør det.
  1. Når pletten er væk, skal du skylle tøjet under rindende vand og vaske det, som du plejer at gøre det. Dit stykke tøj er nu klar til at blive taget i brug igen.

Isopropylalkohol

Du kan begynde med alkohol, da det er et glimrende opløsningsmiddel. Du må ikke gnide det på pletten, da du på den måde vil sprede pletten yderligere. Tag et rent stykke klud og dup læbestiftplettet, da det vil få pletten til at forsvinde. .

Flydende opvaskemiddel

Flydende opvaskemiddel er et andet fantastisk husholdningsmiddel. Brug en god én, som er kendt for at bekæmpe fedt. Til dette, skal du dyppe pletten med vaskemiddelopløsningen og lade det stå i 10 minutter. Begynd derefter at arbejde på pletten, hvor du begynder ved kanterne og indad.

Du kan bruge shampoo, vaskemiddel eller andre rengøringsmidler, men sørg for, at det ikke har lysnere eller blegemiddel.

Ammoniak

Ammoniak er et andet godt middel til at fjerne læbestiften. Næsten alle har ammoniak i deres hus til rengøring. Hvis du ikke har det, kan du få fat i det for et par få kroner, hos nærmeste købmand.

Start med at prøve at fjerne så meget af pletten, som du kan med vand. Når du er færdig, kan du bruge ammoniak. Fugt en vatpind med ammoniak og dyp den på pletten. Du vil langsomt se pletten forsvinde. Nu kan du vaske tøjet, som du normalt gør, og derefter iklæde dig det.

WD-40

Dette kan lyde som et ukendt middel, at bruge, til at fjerne læbestiftpletter med. Men det er et fantastisk produkt. En af årsagerne er, at WD-40 ikke beskadiger stoffet, som andre hårde vaskemidler eller blegemidler ville gøre. Alt du skal gøre er at placere pletdelen af trøjen på et stykke køkkenrulle og sprøjte WD-40 på pletten bagved. Du vil herefter at opleve, at pletten på magisk vis begynde at forsvinde. Du kan dyppe den med en anden klud, som er fugtet med WD-40 for at gøre processen hurtigere. Når du er færdig, skal du muligvis skylle stoffet igen, for at vaske af bestanddelene af WD-40 sprayen.

For det meste, er alt hvad du behøver, en ren, fugtet klud med varmt vand for at få pletten væk, men hvis den har været der et stykke tid, kan den blive fast og svært at slippe af med. I disse tilfælde vil du have brug for nogen af de ovennævnte midler, for at fjerne læbestiftpletter. Vi anbefaler, at du bruger WD-40, da det er det nemmeste, samt at det ikke forårsager nogen skade på stoffet i forhold til andre produkter.