Uanset om du er ung eller gammel, er sagen den, at det ikke er menneskeligt muligt at hade tomater. Og når du elsker noget lidt for meget, skaber du ofte et stort rod. Det er super nemt at plette dit tøj til, så det er nok en god ide at finde ud af, hvordan man renser ens tøj.

De forskellige typer tomaterpletter

Før du kan begynde at fjerne tomatpletter fra dit tøj, er den første ting du skal gøre, at finde ud af, hvilken type plet du har at gøre med. Her er de tre forskellige slags tomaterpletter, som du måske støder på, samt hvordan du håndtere dem på den bedst tænkelige måde:

Friskpresset tomatjuice

Vi elsker alle friskpresset tomatjuice, ikke sandt? Der er ikke nogen logisk grund for at en person, ikke elsker at sætte tænderne i en tomatskive. Men der er tidspunkter, hvor du bidder ind i en tomatskive og pludselig opdager, at tomatjuicen valgte at dryppe ned på dit tøj, istedet for bare at tilfredsstille dine smagsløg. Tomater elsker at plette og at fjerne tomatpletter er slet ikke en sjov ting.

Tomatketchup

Tomatketchup er en af de mest populære spiselige produkter i verden. Hvis du tænker over det, vil du opdage, at der er få retter i verden, der ikke går godt i spænd med tomatketchup. Men du er nødt til at huske, at tomater ikke er de eneste ingredienser tilstede i tomatketchup, i og med de også indeholder sukker og eddike.

Hvis det på en eller anden måde lykkes dig,  at få en smule tomatketchup på dit tøj, skal du i momentet huske, at det ikke er nok, du bare smider tekstilet i en varm vask. Hvorfor ikke? Fordi varmen vil få sukkeret til at karamellisere tekstilet og efterlade dig med et endnu vanskeligere problem.

Med dette i mente, er det vigtigt, at du tager vare på det sukkerholdige indhold inden du udsætter stoffet for varme; hvis det er den måde, du ønsker at håndtere tingene på.

Kogt Tomatsovs

Tomat er en ingrediens, der ikke kun går godt i spænd med ketchup, men også i utallige andre retter. Hvis du tænker på det, er tomat en af de mest alsidige madlavningsingredienser, som findes. For eksempel er tomat en integreret del af talrige italienske kødsovse.

Hvis du får en sådan sovs på dit tøj, skal du huske på, at pletten vil bestå af meget mere end blot ren tomat, i og med pletten også vil indeholde olieagtige stoffer. Fremgangsmåden til fjernelse af tomatpletter i dette scenario vil være meget mere kompleks end de scenarier, der allerede er blevet fremlagt.

Fjernelse af tomatpletter fra tekstiler

Når du har fundet frem til, hvilken slags tomatplet, du har at gøre med, er det tid til at fjerne tomatpletten. Her er en generel vejledning til, hvordan det opnås:

Use WD-40

 

Ligesom et flertal af andre husholdningsopgaver er WD-40 også vigtig i dette scenario. Uanset hvilken slags tomatplet, du har at gøre med, kan WD-40 muligvis hjælpe. Alt du skal gøre er at sprøjte WD-40 på en ren klud. Med den gennemblødte klud, skal du gnide det område af dit tekstil, der har været plaget af tomatpletten. Test altid et lille område først.

Du vil se, at WD-40 vil gøre et vidunderligt arbejde til dette formål og fjerne pletten fra dit tekstil. WD-40 kan bruges til at håndtere alle slags tomaterpletter. Hvad der menes med det er, at du kan bruge WD-40, uanset hvilken slags tomatplet du har at gøre med.

Når du bruger WD-40 til at fjerner du tomatpletter, er det vigtigt, at du går forsigtigt til værks: Sprøjt ikke WD-40 direkte på dit tekstil. Det anbefales at sprøjte WD-40 på en ren klud i stedet for at sprøjte WD-40 direkte på stoffet. Årsagen til dette ligger i, hvordan et direkte sprøjt med WD-40, potentielt kan efterlade et mærke på dit stof. Derfor er det vigtigt at være forsigtig.

Brug solskin

Tomatpletter er svære at fjerne uden tvivl, men med lidt solskin kan tomatpletter fjernes fra tekstilet. Dette skyldes, at ultraviolet, ganske simpelt, nedbryder tomatepletterne. Det er tilrådeligt at hænge dit stof ud i solen, efter du er færdig med rengøringsjobbet. Kombinationen af WD-40 og solskin tager sig af tomatpletten for altid!

Vask!

Når tomatfarven er fjernet, smid tekstilet i en vask og det vil fremstå så godt, som nyt. Uanset hvordan du vælger at se tingene på, vil WD-40 gøre det nemt at fjerner du tomatpletter fra tekstilet.