Når du har travlt, taber du måske noget mascara, pudder, øjenskygge, foundation eller blush på dit smukke og dyre gulvtæppe. Det samme gør sig gældende, hvis dine børn elsker makeup og gør alt for at få fat i det. Dette resulterer i pletter af læbestift og foundation her og der på dit gulvtæppe, hvilket ødelægger dets udseende. Det ser ikke kun grimt ud, det påvirker også gulvtæppets fibre. Mange af os synes det er svært at fjerne makeup-pletter fra gulvtæppet, og det ender med, at vi laver noget værre svineri. Men det er ikke svært at fjerner makeup fra tæpper. Her er nogle enkle tips og tricks, som du kan bruge til at fjerner makeup fra tæpper, så dit gulvtæppe kommer til at se ud som nyt.

Fjernelse af pletter af læbestift

Da de fleste læbestifter indeholder fedt, er pletterne fra dem nogle af de vanskeligste at fjerne. Der er mange måder, hvorpå du kan fjerne pletter fra læbestift, men denne er den sikreste, nemmeste og hurtigste.

Det har du brug for

 • Lakfjerner eller rengøringsalkohol
 • En hvid klud
 • En blanding af rengøringsmiddel og vand
 • Rengøringshandsker

Det skal du gøre

 1. Fjern den overskydende læbestift fra gulvtæppet, så der ikke kommer flere pletter.
 2. Tag rengøringshandskerne på, og væd den hvide klud i lakfjerner eller rengøringsalkohol. Tryk det overskydende ud.
 3. Dup kluden langsomt og fast på læbestiftpletterne udefra og ind. Du MÅ IKKE gnide på pletten, kun duppe den. Hvis du gnider på den, bliver skaden bare større.
 4. Læbestiften fjernes fra gulvtæppet og kommer over på kluden. Bliv ved med at duppe, til al læbestift på gulvtæppet sidder på kluden.
 5. For at fjerne lakfjerner eller rengøringsalkohol skal du duppe området med blandingen af rengøringsmiddel og vand og lade området tørre.

Fjernelse af pletter af flydende foundation

Flydende foundation er en af de makeup-typer, der er sværest at fjerne fra gulvtæppet. Det tager kun nogle få sekunder at gøre skaden større, da den er flydende.

Det har du brug for

 • 3 % hydrogenperoxid
 • Hvid klud
 • Rengøringshandsker
 • Rent vand i en spraydåse

Det skal du gøre

 1. Tag en papirserviet, og opsug den ekstra foundation fra gulvtæppet, idet du undgår at lave flere pletter.
 2. Tag kluden, og væd en del af den i hydrogenperoxid. Tryk det overskydende ud
 3. Dup kluden på pletten. Du kan se, at foundationen går af gulvtæppet og sidder på kluden. Bliv ved med at duppe, til al foundation er fjernet fra gulvtæppet og sidder på kluden.
 4. Sprøjt rent vand på området. Det opløser hydrogenperoxiden og efterlader gulvtæppet så godt som nyt.

Fjernelse af eyeliner og mascara

Pletter af mascara og eyeliner kan ødelægge ethvert gulvtæppe. Men du skal ikke være bekymret, for det er ikke svært at fjerne disse pletter.

Det har du brug for

 • WD-40, enestående til at fjerner makeup fra tæpper
 • En kop varmt vand
 • Hvid rengøringsklud

Det skal du gøre

 1. Væd kluden med varmt vand og lidt WD-40
 2. Dup pletten fast, men forsigtigt, og du kan se, at pletten kommer over på kluden
 3. Fortsæt med at duppe, til alle pletter er fjernet
 4. Skyl området med en opløsning af varmt vand og rengøringsmiddel, og du er færdig

Fjernelse af pletter af neglelak

Det er ret nemt og ligetil at fjerne pletter af neglelak fra gulvtæppet.

Det har du brug for

 • Neglelakfjerner uden acetone
 • En hvid klud

Det skal du gøre

 1. Fjern evt. overskydende neglelak fra gulvtæppet.
 2. Tag rengøringshandsker på, og væd den hvide klud med neglelakfjerneren. Dup forsigtigt på pletten.
 3. Fortsæt med at duppe, til pletten forsvinder.
 4. Brug en ren klud vædet i varmt vand til at fjerne pletter af neglelakfjerner. Dup pletten, og lad den tørre. Neglelakken er fjernet fra gulvtæppet.

Fjernelse af pudder-foundation, øjenskygge og blush

Det er nemt at spilde blush, pudder-foundation og øjenskygge på gulvtæppet. Men du skal ikke bekymre dig, for det er meget enkelt at fjerne pletterne fra gulvtæppet.

Det har du brug for

 • En kop rent vand
 • Rengøringsmiddel

Det skal du gøre

 1. Bland rengøringsmiddel i rent vand, og skum blandingen op
 2. Bland nu det rene vand i blandingen af vand og rengøringsmiddel, og dup pletten, til den er helt væk
 3. Du kan også bruge barbercreme i stedet for rengøringsmiddel til at fjerne pletten
 4. En anden god, nem og alternativ måde er at bruge WD-40 til at fjerne pletten. Det er yderst effektivt, nemt at bruge og virker hurtigt på pletten.

Nogle hurtige tips

 • Husk, at du altid skal teste alle midler på et skjult sted på gulvtæppet, inden du bruger det til at fjerner makeup fra tæpper. På den måde ødelægger eller bleger rengøringsmidlet ikke gulvtæppet
 • Du må aldrig gnide på makeup-pletterne, når du renser dem. Dup i stedet pletterne. Dette hindrer, at pletterne spredes og sviner endnu mere
 • Brug ikke farvede klude til at rengøre gulvtæppet. Brug altid en hvid klud, så gulvtæppet ikke bliver endnu mere plettet af kludens farve, når du skal fjerner makeup fra tæpper
 • Den bedste måde at rengøre pletten er ved at gøre det straks. Jo længere du lader pletterne sidde på gulvtæppet, jo sværere er det at fjerne dem
 • Husk at tage rengøringshandsker på, når du renser gulvtæppet. Dette beskytter dine hænder mod de skrappe rengøringsmidler, der kan skade din hud
 • Vær forsigtig, når du renser pletter af uldtæpper, der er meget sarte. Det er bedre at rense uldtæpper for at fjerner makeup fra tæpper