Bruger du det til at dyrke frugt og grøntsager? Vil du beskytte dine planter mod rustning? Hvis svaret er ja, så vil du helt sikkert gerne beskytte dine planter mod rustning. Plantestøtter er afgørende for en god høst og vigtigt for haverne, men folk har ofte tendens til at overse vigtigheden af vedligeholdelsesdelen. Dette forårsager igen plantestøtter til at være i kontakt med korrosion. Her er en måde, hvor på du kan forhindre dette i at ske:

Rustfrit stål

Hvis dine plantestøtter er lavet af rustfrit stål, behøver du ikke bekymre dig om rustning.

At have plantestøtter lavet af rustfrit stål fratager dig ikke fra at overholde dine vedligeholdelsesopgaver. Uanset hvad din plante understøtter kan bestå af, er vedligeholdelse meget vigtigt. At bruge rustfrit stål til dine plantestøtter kan måske virke og være effektivt, men det har sin pris.

Det er ikke muligt for mange boligejere at bruge rustfrit stål til deres plantestøtter.

Der er dog også mange alternativer, når man forhindrer plantestøtter fra rustning.

Belægning af maling

Den største årsag til korrosion er eksponeringen af dine metaller til ugunstige forhold og miljøer. For eksempel, hvis en metaloverflade er direkte udsat for et fugtigt miljø. At hindre den direkte interaktion mellem dine metaller og miljøet ser ud til at være nøglen til beskyttelse mod korrosion.

Det er her, hvor brugen af et ensartet lag maling kommer ind i billedet. Det er tilrådeligt at give dine metaller en belægning af maling. Dette vil medføre, at de ikke er i stand til at interagere direkte med miljøet. Eller blive offer for korrosionsbekæmpelse. Med plantestøtter er der nogle problemer, der kan forekomme ved brug af maling.

Plantestøtter skal være æstetiske og smukke, ikke sandt?

Faktum er at skønhed er en vigtig overvejelse, når man anskaffer sig en plantestøtter. Belægningen af maling vil hjælpe dine planter mod rustning.

WD-40

Svaret på det spørgsmål er rent faktisk simpelt: Du skal sætte din lid til den gode gamle WD-40. Ja, du læste rigtigt: Alt du behøver for at beskytte dine planter mod rustning er WD-40. Sådan udføre du jobbet:

Læg en klud med WD-40 i blød, og brug derefter den samme klud til rengøring af plantestøtterne. Dette vil tage sig af alt støv og snavs, der er på dem, når vi tager i betragtning, hvordan WD-40 ikke kun beskytter mod korrosion, men også er et affedtningsmiddel. Når dine plantetstøtter er rengjort, skal du give dem en belægning med WD-40 igen. Denne belægning med WD-40 vil fungere som et beskyttende lag overfor dine plantestøtter, samt holde rust og korrosion væk.

En af de største fordele ved WD-40 er, at WD-40 ikke er et specialiseret produkt, hvilket betyder, at du ikke behøver at bruge det til “kun” at beskytte dine plantestøtter mod rustning. Der er tusindvis af andre omstændigheder og scenarier, hvor WD-40 kan være nyttigt. Den ene dag kan du bruge det til at beskytte plantestøtter mod korrosion, mens WD-40 måske hjælper dig med at løsne en skrue den næste dag.  Der er ingen grænser for, hvad du kan bruge WD-40 til.