Hvem elsker ikke guld? Synet af guldsmykker kan selv begejstre de mest sovende hjerter. Især de kvinder, der bærer guldsmykker med stor stolthed og stil. Der kan dog komme et tidspunkt, hvor dine guldsmykker muligvis ikke længere ser ud og skinner på samme måde, som de engang gjorde. Det betyder dog ikke nødvendigvis, at tiden er inde til at smide dit dyrebare ornament væk og få et nyt – ikke mange mennesker har råd til at gøre dette. Det betyder dog, at dit guldornament har brug for et grundigt rengørings- og poleringsjob. Men hvordan styrer du det? Her finder du de forskellige trin til Sådan polere du guld.

Læg guldet i blød i denne magiske blanding

Uanset om det er en guldkæde, du skal polere eller en ring, er faktum, at du har brug for hjælp fra en magisk blanding til at klare det her. Hvad består denne blanding af? Den magiske blanding består af bagepulver, opvaskemiddel og vand. Ja, det er alt hvad du har brug! Alt hvad du skal gøre er at fylde en skål med vand og tilsætte en lille smule bagepulveriden samt opvaskemiddel. Når det er gjort, skal du lægge dit stykke guld i denne blanding og lade det ligge i et par minutter, så den magiske blanding kan få tid til at udføre sin magi!

Skrub, skrub og skrub

Når blandingen har haft tilstrækkelig tid til, at påvirke dit stykke guld, er det næste skridt for dig, at skrubbe dit guld fri for al slags snavs og møg. Når det kommer til skrubningen er det dog vigtigt, at du er påpasselig og vælger det korrekte udstyr til, at klare jobbet. Hvorfor det? Det er fordi, at vælger du noget hårdt materiale er det måske ikke kun snavset du slipper af med, men du ødelægger også skønheden i dit guldsmykke. En tandbørste i babystørrelse vil være ideel til at udføre dette job. Når du skrubber, er det også vigtigt at du ikke anvender overdreven kraft eller pres. Husk at skrubbe forsigt!

Skyl det af

Når du har udført et grundigt (og omhyggeligt) skrubbe arbejde, er det tid til, at skylle dit stykke guld for at slippe af med den “magiske blanding” og uønskede skidt og møg. Her anbefales det, at du vælger varmt vand i stedet for koldt på grund af de forskellige egenskaber varmt vand har. Mens du skyller stykket, skal du sikre dig, at du slipper af med HELE bagepulverblandingen fra overfladen og hjørnerne på dit guld. Når du har skyllet guldet grundigt, skal du inspicere det for at se, om proceduren levede op til dine forventninger. Hvis du ikke er tilfreds, skal du gentage proceduren endnu en gang for at opnå et endnu bedre resultat.

Tør det

Når du har skyllet dit stykke guld grundigt og er tilfreds med resultatet, er næste trin, at du tørrer dit fugtige guldornament. Lyder simpelt nok, ikke? Faktum er, at det er nemt, at lave en fejl her og ende med at få ridser over hele dit guldornament og plette dets skønhed i processen. For at sikre, at dit guld stykke bliver tørt, uden at du ridser det, anbefales det, at du bruger en blød klud til at tørre det. Brug af papirhåndklæder og køkkenrulle anbefales IKKE, da disse produkter kan gøre mere skade end gavn. Husk: du skal tørre dit guldornament, ikke ridse det!!

Touchet fra en guldsmeds klud

For at afslutte polerings processen af dit guld stykke, har du brug for en klud, som en guldsmed bruger. En guldsmede klud kan nemt købes i smykkebutikker og i supermarkeder. Alt hvad du skal gøre er at tage guldsmede kluden og forsigtigt tørre overfladen på dit guld. Dette giver guldet glans og polering. Hvis der stadig sidder rester og snavs på dit guld stykke, kan du roligt rense det med din klud. Tør dit guld et par gange – i hvert fald – med guldsmede kluden for at give det en veltiltrængt polering!

WD-40

Når vi taler om polering af guld, skal vi selvfølgelig nævne denne multifunktionelle spray, vi alle kender og elsker, WD-40. Hvorfor det? Jo, fordi at polering af guld er blandt de to tusinde anvendelser, som WD-40 er kendt for.

Når du bruger WD-40 til polering af guld, gør du hele proceduren meget nemmere. Proceduren foregår således, at du sprøjter en ren klud med WD-40-spray, indtil den er gennemvædet, og herefter tørre du forsigtigt dit guldstykke med den fugtige klud for, at fjerne hele produktet. Mere skal du ikke foretage dig! Med WD-40 er det alt, hvad du skal gøre for at polere guld.

Foruden den simple fremgangsmåde er der en anden fordel ved, at bruge WD-40 til at polere guld med: fjernelse af ridser. Den metode, der er blevet fremhævet tidligere, er uden tvivl effektiv, men den undlader at tage sig af de ridser, der måtte være på overfladen på dit stykke guld. Med WD-40 kan du være sikker på, at ikke nok med dit guld bliver poleret, så bliver eventuelle ridser også mindre synlige