Denne artikel beskriver ,Sådan rengør du dine spejle og glasoverflader. Procedurerne kan bruges til begge overflader.

Spejle og glasvinduer er snavs magneter, uanset hvor ofte du rengør dem. På trods af din ihærdige rengøring synes resultatet aldrig at være tilfredsstillende. Glasset ser aldrig helt rent ud; der sidder altid nogle rester med snavs eller ubehagelige linjer tilbage. Dette fortæller dig også, hvor vigtigt det er, at du vælger de rigtige materialer. Ja, en klud og vand er ikke nok til at sikre et pletfrit og stribefrit spejl. Er en normal klud eller køkkenrulle for eksempel okay at bruge til glasvinduer, glas møbler, brusekabiner og spejle? Svaret er nej, for det vil helt sikkert efterlade pletter, som du aldrig vil få af på overfladen, uanset hvor meget du gnider og gnider. Du har brug for er en mikrofiberklud, svaber eller vaskeskind.

Selv aviser er fremragende til rengøring af spejle og glas. Du skal ikke være nervøs for, at trykfarven farver dit spejl eller glas, da de ikke absorberer blæk. Du bør dog undgå at gnide avisen op ad vinduesrammerne. Læs videre for at finde ud af, hvordan du nemt rengøre glasoverflader og spejle i dit hjem med disse enkle trin. Rengøring af glas og spejle er nemmest at klare på egen hånd. Ved at følge disse trin nøje, når du starter, sikre du et tilfredsstillende resultat.

Trin til rengøring

Du begynder med at finde alle de nødvendige ting først. Du skal først have dine rengøringsmidler og deres containere på plads. Disse inkluderer:

 • Hvid eddike
 • Vand (helst destilleret vand)
 • Sprayflaske eller en stor skål

Nu hvor du har dine rengøringsmidler klar, har du brug for dine rengøringsredskaber. Disse inkluderer:

 • Mikrofiberklud
 • Blød klud som er fri for fnug
 • Aviser
 • Vatpinde
 • Tandbørste (Helst en blød en af slagsen)

Hvis du gør vinduesglas rene, skal du placere nogle håndklæder i vindueskarmen. Det skal du især huske, at gøre, hvis du har trævinduer. Rengøringsopløsningen skader nemlig træet.

En af de bedste rengøringsløsninger til rengøring af vinduer og rengøring af spejle er en blanding med hvid eddike og vand i størrelsesforholdet 1: 4, dvs. en del hvid eddike og fire dele vand.

Afhængig af om du har lagt din rengøringsopløsning i en skål eller i en sprayflaske, skal du påføre det på din rengørings klud. Spray opløsningen eller dyp kluden, og vrid den for at presse overskydende opløsning ud. Hvis overfladen, som du rengører, er for stor, skal du spraye opløsningen på selve glasset eller spejlet.

Lav cirkulære bevægelser når du skrubber overfladen og fjern alle de urene pletter. Lav herefter vandrette og lodrette skrub, så du får tørret glasset helt og får det til at skinne igen.

Brug vatpindene eller tandbørsten til, at rengøre kanterne og hjørnerne med. På denne måde sikre du også, at der ikke er noget af rengøringsopløsningen på overfladens hjørner.

Brug til sidst avisen til at polere overfladen helt ren og slip af med de resterende pletter. I dette tilfælde kan du sågar bruge en gammel bomuldsklud (f.eks. Gammel bomuldstrøje).

For at rengøre glasoverflader, der er meget beskidte, skal du starte med, at bruge en mikrofiberklud, der er gennemvædet i rengøringsopløsningen, uanset om du har købt den fra en butik eller selv lavet den derhjemme. Når du har rengjort den skal du polere den med en avis.

Hvis du vil købe en glasrenser, der er kommercielt tilgængeligt, er det bedst at bruge et produkt, der ikke har ammoniak i sig. Klubbrus er meget effektiv til rengøring af glas og spejle. Selv kaffefiltre er meget effektive til rengøring af glas og spejle.

Hvad skal man gøre med snavsede overflader

Hvis der er en vokslignende film, der dækker overfladen på glasset eller spejlet, kan du bruge følgende ingredienser til at lave en effektiv opløsning. Du får brug for:

 • To kopper vand ved stuetemperatur
 • Kvart kop eddike
 • halv kop med opvaskemiddel

En alternativ opskrift på ovennævnte problem er angivet herunder:

 • 1 spiseskefuld sprit
 • 1 spiseskefuld hvid eddike
 • 1.5 spiseskefuld majsstivelse
 • 1 kop lunkent vand

Lav blandingen og opbevar den i en sprayflaske. Du skal ryste den hårdt, før du bruger den.

Hvis din glasoverflade stadig er beskidt, skal du bruge følgende ingredienser til at lave en effektiv rengøringsopløsning:

 • Halv kop sprit
 • Kvart spiseskefuld opvaskemiddel
 • 2 spiseskefulde ammoniak

Hvis du vil rengøre et bord med en glasoverflade, skal du sprøjte lidt citronsaft og derefter gnide overfladen med en avis. Vær forsigtig, at du ikke gnider for hårdt, da du kan komme til, at ridse overfladen. Selv det kan dog undgås ved hjælp af en lille mængde hvid tandpasta.

Alternative løsninger til rengøring af spejle

Bortset fra de ovennævnte løsninger er der et antal alternative rengøringsmidler til spejle, som du kan bruge til at rengøre med. Du kan bruge disse til enhver glasoverflade eller spejle.

Borax

Borax er et fremragende alternativ til rengøring af spejle. Tag 2 spiseskefulde Borax og bland det i 3 kopper vand. Brug en mikrofiberklud, som du dypper i blandingen for, at fjerne alle snavspletterne.

Barberskum

Et andet godt middel til rengøring af spejle er barberskum. Det renser spejlet og efterlader ingen snavspletter. Barbarskum har også en anden funktionen, nemlig, at det afviser dampe. Brug et stykke køkkenrulle til at påføre skumme rundt om dit spejl. Brug derefter et vådt stykke køkkenrulle til at tøre barberskummen væk.

Barberblad med Single Edge

Nogle overfladerensere kan ikke fjerne malingssprøjt, klistret lim og andre pletter. Et barberblad med Single Edge kan bruges effektivt til at skrabe pletterne væj, uden der sker nogen skade på overfladen. Når du er færdig, skal du bruge noget rengøringsvæske til at vaske overfladen.

Luftfrisker

Overraskende nok er luftfriskere fantastiske til at rengøre spejle med. Sprøjt noget luftfrisker på spejlet og tør det af med en mikrofiberklud.

WD-40

WD-40s Multifunktionelle produkt er et godt alternativ til rengøring af glasoverflader og spejle. Det fjerner klæbrige rester og efterlader dig med et helt rent og skinnende glas. Sørg altid for at fjerne produktet grundigt med en tør klud.