Et par gode trin til at rengør klavertasterne

Er du en klaver spiller? Hvis svaret er ja, så foretrækker du sikkert, at ramme tangenter, der er rene og hvide, snarere end dem, der er beskidte og gule.

Her er hvordan du på ingen tid, kan Rengør klavertasterne, for at holde dem skinnende . Vær opmærksom på at du også bør kontakte din fabrikant, før du prøver nogle af disse metoder. Det anbefales altid at teste på et lille område først.

Rengør klavertasterne – Mælk og citronsaft

Citronsaft og mælk er de to produkter, der oftest bliver brugt i denne henseende. Ud af de to anbefales citronsaft oftere på grund af, hvordan det nemt trænger igennem snavs, som sidder fast.

Ifølge eksperter har mælk evnen til bedre at tjene formålet, i forhold til det har disse nødvendige fedtstoffer, som er i stand til at fjerne snavset på tangenterne. Når du bruger mælk, skal du huske at fortynde det med lidt vand.

Uanset om du bruger citronsaft eller mælk, er der stor sandsynlighed for, at jobbet ikke klares effektivt. WD-40 vil dog gøre et kvalitetsjob i at få tangenterne rene.

Alt du skal gøre er at sprøjte WD-40 på en klud og derefter tøre dine tangenter med den gennemblødte klud. Magien fra WD-40 vil klare alt det andet, fjerne snavset fra dine tangenter, så de skinner igen og er så godt som nye.

Rengør klavertasterne – Den nødvendige tid

Ingen har tid til husarbejde længere. Alle er altid optaget med en eller anden ting. Med dette taget i betragtning, er brugen af mælk eller citronsaft til at rengøre tangenterne meget tidskrævende.

Afhængigt af din tangenternes tilstand kan proceduren kræve ca. 20 minutter, før du er færdig. Selv derefter, med mælk eller citronsaft, er du måske stadig ikke i stand til at skrabe bestemte pletter væk.

På den anden side vil WD-40 ikke resultere i samme besvær. WD-40 vil være i stand til at tage sig af snavset, på en meget mere passende måde.

Brugen af WD-40 vil reducere mængden af tid, du skal bruge til at rengør klavertasterne betydeligt.

Behovet for pleje

Uanset om du rengøre et træbord eller et komplekst elektrisk instrument, er sagen faktisk den, at du skal udvise omhu og forsigtighed. Men når vi taler om at rengør klavertasterne, er behovet på et helt andet niveau.

Hvorfor? Fordi du ikke må være hård mod det. Det er et spørgsmål om fælles observation, at et flertal af individerne bruger lidt for meget knofedt, når det kommer til at rengøre  deres tangenter. Dette gør faktisk mere skade end gavn, idet overdreven brug af knofedt har potentialet til at ødelægge nøglerne.

Rengøringsjobbets hyppighed

Når du har forstået den måde, hvorpå tangenterne skal rengøres, skal du overveje hyppigheden af rengøringsjobbet. Skal du rengøre dine tangenter en gang om ugen eller en gang om året? Det er vigtigt for dig at finde den rette balance i denne henseende.

Udføre du rengøringsjobbet lidt for ofte, vil du se glansen fra dine klavernøgler vise sig lidt for tidligt. På den anden side er der stor sandsynlighed for, at du vil røre snavsede nøgler hver gang du spiller på klaveret.

Hvis du tænker over det, vil du være bedst tjent med at udarbejde en tidsplan for rengøringsjobbet. Tidsplanen bør afhænge af en række variabler, herunder klaverets brug og frekvens. Hvis din rengøringsplan til dit klaver, er lavet helt perfekt, er der store chancer for, at du ikke behøver at behandle snavsede nøgler igen!

Det er vigtigt for dig at passe på dit klaver, hvis det skal holde i længere tid. Regelmæssig rengøring af tangenterne, er en væsentlig del for vedligeholdelse af dit klaver. Uanset hvordan du vælger at håndtere opgaven, er faktum, at brugen af  WD-40 gør det væsentligt nemmere for dig at rengør klavertasterne.