Lav dit eget rengøringsmiddel

Du kan bruge sølvrens til at rense sølvsmykker, men ikke alle smykker kan rengøres med disse rengøringsmidler. Du kan ikke dyppe smykker med perler eller glansløse ædelstene i disse rengøringsmidler, da det kan beskadige de blødere sten,  såsom turkis, opal, onyks og karneol osv. Hvis de bliver beskidte, så giv dem en hurtig skylning.

Efter rengøring af sølvsmykkerne med en sølvrens, skal du grundigt skylle dem med rindende vand eller rengøre dem med et fugtigt stykke klud. Dette er for det meste nyttigt i tilfælde af detaljerede eller ætsende smykker. Polituren kan sætte sig i mønsterets sprækker og hærde dem. Efter skylningen, skal du rengøre sølvsmykkerne med en mikrofiber klud, som forhindrer smykkerne i at danne hvide vand pletter.

Sæbe og vand:

Hvis pudsekluden ikke er i stand til at rengøre pletterne, kan du rense sølvsmykkerne ved hjælp af en blanding af varmt vand og opvaskemiddel (ammoniak og fosfatfri). Hvis dette ikke virker, skal du prøve de metoder, der er nævnt nedenfor. Du bør også bruge sæbe og vand til at rense sølvsmykkerne, før du kaster dig ud i de andre metoder, vi har nævnt.

Bagepulver og vand:

Ikke-blegende tandpasta kan tjene som en god erstatning for sølvrensere, dog er disse tandpastaer sværre at finde og er vanskelige at skelne fra dem, der vil misfarve dine smykker. Hvad du kan gøre i stedet, er at lave en pasta med vand og bagepulver og anvende en lille mængde af det på sølvsmykkerne. Brug en klud til langsomt polering. For detaljerede genstande eller genstande, som er ætset eller stemplet, kan du bruge en ren, blød tandbørste til at rengøre sprækkerne og revnerne.

Når du er færdig, skal du skylle smykkerne med rindende vand og bagefter tørre dem med en ren klud.

Olivenolie og citronsaft:

Bland en halv kop citronsaft med en teskefuld olivenolie i en beholder. Dyp en ren mikrofiber klud i opløsningen, rens og puds sølvet. Når du er færdig, skyl det med vand og lad det tørre.

 

Hvid eddike og bagepulver:

Lav en blanding af en halv kop hvid eddike og 2 spiseskefulde bagepulver. Læg det plettede sølv i opløsningen i blød, og lad det være der i 2-3 timer. Du vil måske bemærke det begynder at boble, men det er helt normalt. Til slut Skylles og tøres sølvtøjet, efter det er færdigt.

Bagepulver, salt, aluminiumsfolie og kogende vand: Du kan gøre brug af en simpel kemisk reaktion, til at rense sølv smykker. Ingredienserne til dette produkt omfatter:

Bagepulver, aluminiumsfolie og salt.

Brug køkkenvasken eller en glas, ristnings bakke med aluminiumsfolie, hvor den matte side vender nedad. Placer sølv smykkerne på aluminiumsfolien og hæld derefter kogende vand over dem, indtil de er dækket. Dernæst tilsættes to spiseskefulde salt og to spiseskefulde bagepulver. Du vil ikke have granulatet ridser smykkerne, så rør godt rundt, indtil det er helt opløst.

Den kemiske reaktion vil medføre, at pletterne overføres til folien, og du vil se pletterne forsvinde fra smykker inden for 5-10 minutter. Du vil måske kunne dufte en lugt, der minder om et rådent æg; det skyldes, at sulfidforureningen kommer fra metalet. Dette er normalt, og det er ikke noget, du skal bekymre dig om.

Når du er færdig, skal du skylle smykkerne med rindende vand og bagefter tørre dem rent med en tør klud.

Brug den multifunktionelle WD-40

TGrunden til,  vi nævner WD-40 som et separat rengøringsmiddel for at rense sølvsmykker, er, at det er nemt at købe og bruge. Alt du skal gøre er at købe en dåse af WD-40  multi use spray og bruge den.

Sprøjt (means the same as spray) den på sølv smykkerne og brug en ren mikrofiber klud til at polere i cirkulære bevægelser. Du vil langsomt se pletterne forsvinde.

WD-40 er et fremragende rengøringsmiddel, som du kan bruge til at rense smykkerne med, samt få dem til at skinne og mange andre ting. På grund af dets sammensætning, er det ikke skadeligt for teksturerne af det materiale, du renser, og det efterlader et skinnende og nyt udseende til smykket i dette tilfælde.

Et frisk udseende til dine sølvsmykker

IHvis du behandler dine sølvsmykker ordentligt, kan sølvsmykker bibringe flere års nydelse og fornøjelse og kan være et familie arvestykke. Du ved, at sølv er et dyrt metal, så du bør ikke vente på at pletterne ophober sig, før du planlægger at rense dem. Hav en dåse med WD-40 i dit hjem og bliv ved med at rengøre det med jævne mellemrum for at sikre et nyt udseende af dine smykker.