En Guide Til Erstatning Af Din Bils Gummitætninger – Silikone Smøremiddel

I gamle biler ville gummitætningerne omkring bilens vinduer og døre forværres med tiden. Ofte vil tætningen løsnes og luft bliver derved fanget indeni. Langsomt vil hele tætningen begynde at udrede sig og hænge nede ved hjørnet. Til tider ødelægges det fra midten af, og giver din bil et uordentligt look. Det medføre at larm, vand og støv kan komme ind i bilen. Dette er formentlig grunden til at du konstant kan mærke en lille trækvind i din bil og høre overskydende larm.

I sådan et tilfælde vil folk som oftest putte lidt lim på og klistre gummitætningen tilbage ind i rammen. Løsningen på dette problem er ikke limen, men tætningen selv. Gummitætningen sættes på plads ved at putte en lille smule lim på, og give det meget lidt pres. Besværligheden opstår når tætningen ikke længere er i samme form som det var da det først blev lagt på. Når tætningen bliver ældre skrumper den i størrelse og begynder at skubbe sig væk. Dette er grunden til at tætningen ikke vil kunne sættes på plads med lim. Der er dog en måde at ordne din bilrudes gummitætning på selv. Du kan nemt selv erstatte gummitætningen, og bruge WD-40 Specialist Silikone Smøremiddel for at sikre at gummiet holder ved i lang tid.

Følgende er en trin-for-trin guide til hvordan du kan fjerne din bilrudes gummitætning, og erstatte den med en ny:

Silikone Smøremiddel – Trin #1

Fjern Gummiet Med En Fladhovedet Skruetrækker

Begynd med vinduerne ved at åbne bildøren, så du har mere plads til at bevæge dig rundt. Begynd så at fjerne gummiet med en fladhovedet skruetrækker, der hvor det allerede er ved at falde af. Ret forsigtigt gummiet til og hiv det ud med dine hænder. Hvis gummiet er for blødt vil det smuldre i små stykker i dine hænder, i det tilfælde begynd at lappe det igen. Sørg for at hver enkelt stykke gummi er blevet fjernet så næste trin giver tætningen en afsluttende rengøring.

Trin #2

Skrub Limen Med WD-40 Multi-Brug Produkt

Der vil muligvis stadig være noget lim tilbage bagved tætningen, så begynd at rengøre dette først. Du kan bruge WD-40 multi-brug spray til at fjerne limen. Smøremidlet er blevet lavet specifikt til at rengøre alle slags overflader og forhindre fugt fra at komme ind. Efter du har smurt midlet på brug en klud til at skrubbe overfladen.  Tilfør smøremidlet en gang mere og skrub godt til, indtil du føler at metallet er rent nok. Tør alle overladte rester væk med servietter.

Trin #3

Slib Metallet

For at give klæbemidlet en ren og lige overflade så gummiet klistre ordentligt, er næste skridt at slibe metallet grundigt til. Brug fint Grit sandpapir og begynd at skrubbe i cirkler. Prøv at holde bevægelserne til tætningen, ellers vil du måske komme til at ramme din bil. Dette trin lader dig lave en overflade som er fri fra klumper og glat nok til at gummiet lægges ind til tætningen helt fejlfrit.

Trin #4

Silikone Smøremiddel – Tilføj Nyt Klæbemiddel

Weather stripping klæbemiddel er et middel som bruges til at binde gummi sammen med metal. Før du lægger klæbemidlet ned på tætningerne, skær gummiet og tør det i vinduet. Tilfør først klæbemidlet når du føler at gummiet med et let pres vil sidde pænt. Pålæg et tyndt lag af midlet på tætningen og en smule af det inde i gummiet.

Trin #5

Put De Nye Gummitætninger På

Giv klæbemidlet fem til ti minutter til at blive en smule hårdt, og begynd derved at lægge gummiet på fra hjørnet og forsigtig arbejd din vej op til det andet hjørne ved at pålægge et let pres. Sørg for at der ikke er nogle mellemrum indimellem, og udstræk heller ikke gummiet.

Når gummiet er på plads, pres hele striben ned igen for at sikre at gummiet har bundet sig fast til metallet.

Trin #6

Giv Gummiet Et lag Beskyttelse med  WD-40 silikone smøremiddel

Når du er færdig med at gummitætningen, er det tid til at sørge for at det ikke vil korrodere ligeså nemt som sidst. WD-40 Specialist Silikone Smøremiddel hjælper med at holde gummikomponenterne sikre. Smøremidlet kan modstå temperaturer fra -35°C til +200°C. Smøremidlet holder gummiet fra at tiltrække støv og forhindre fugt.

Giv gummitætningerne mindst en time til at sedimentere ordentligt, og tilføj derefter smøremidlet. Brug det lille sugerør til at dække hjørnerne og lapperne så det trænger dybt ind. Et enkelt sprøjt af dette smøremiddel kan holde dit bilvindues tætning blødt og fast i lang tid.

Fejltagelser Som Bør Undgås Når Du Udskifter Dit Vindues Tætninger

  • Nogle biler har plastikbolte i dørene som har stifter. Uden ordentlig smørelse vil disse korrodere nemt, og er det som gør gummiet løst. Så glem ikke at løsne disse stifter.
  • De fleste gummitætninger hare en L form og er nødt til at placeres så den større overflade vender indad. (dette forhindrer vand i at komme ind i bilen)
  • Luk ikke dørene med det samme efter du har pålagt gummitætningerne. Giv det mindst en time før du kører med bilen.
  • Brug ikke en skruetrækker til at presse gummiet ind med. Et service værktøj til din forrude vil gøre et langt bedre stykke arbejde, da det er skarpt og passer mellem gummiet og rammen udenom.

Følg disse seks trin og du kan nemt udbytte din bils gummitætninger til ruder og døre uden at betale mange penge. WD-40 Specialist silikone smøremiddel vil holde gummiet på plads og beskytte det fra støv. Med et enkelt sprøjt af dette middel, vil du ikke skulle bekymre dig om nogen form for skade i seks måneder.

https://www.facebook.com/OriginalWD40.DK/