Havesakse er alle gartneres bedste ven. Og hvorfor skulle de ikke være det? Gartnere bruger havesakse til en bred vifte af opgaver, og det er naturligvis derfor, de bliver så slidte. Det er meget nemt at forsømme disse havesakse fra at blive vedligeholdt – men med korrekt rengøring og skærpning vil de virke bedre og holde længere. Med disse enkle trin vil du vide hvordan man smører beskæresaks.

Vær altid forsigtig når du håndterer skarpe genstande og brug det nødvendige beskyttelsestøj. Hvis du ikke har det, så undlad at benytte dem.

Smør havesakse – Skærpning

Som du allerede ved, er der sandsynligvis ikke noget mere irriterende end at klippe hække med en ubrugelig havesaks. Du ender bare med at kæmpe med den og rive grenene af for at få arbejdet gjort. Efter dette, ser dine planter værre ud end nogensinde.

Det er værd at undgå alle dine frustrationer ved blot at investere din tid i at skarpe dine havesakse.

Dette kan gøres med 2 trin – først med en fil og derefter en slibesten.

 Fil

Du kan begynde at bruge en grov fil til at skubbe filen langs kanten af ​​bladets buede sektion. Husk altid at bevæge det i samme retning. Du vil bemærke at bladet vil begynde at få en lysere farve.

Smør havesakse – Skarp sten

Når du er færdig med at skærpe dine havesakse med en fil, kan du gå videre og bruge en skarphed på dem. Ved at gøre det kan du glatte ud bladet. Denne del af processen kan også gøres ved hjælp af en ståluld. Alt du skal gøre er at gnide saksen i en cirkulær bevægelse over bladet for at fjerne alle de sidste bit af ruhed og rust.

Sådan smører du havesakse – Brug WD-40

Skæringsprocessen kan ikke gennemføres uden at lære at smøre en havesaks. Alt du behøver her er en lille WD-40. Sprøjt noget af produktet på en ren klud og gnid derefter saksen på dit sakseblad. Husk at tørre overskydende blad omhyggeligt.

Smør havesakse – Simpel daglig rens

Når du har brugt dine havesaks til en dags arbejde, kan du ikke bare forlade dem i den efterfølgende tilstand. Det er derfor, du bliver nødt til at tørre knivene rent med en bomuldspude og du kan endda suge disse bomuldspuder i nogle alkoholer eller hydrogenperoxid. Herefter kan du også hælde lidt WD-40 på en ståluld og derefter buffere bladene med det. Hvis du gør det, vil du ikke kun smøre beskæresaks, men også forhindre det i at danne rust fra dagens arbejde.

Grundig rens ved hver sæson

Bortset fra den daglige rens, skal du også skrue den op og give dem en rigtig grundig rens. Mens alle stykker er adskilt, brug sæbevand og varmt vand til at vaske hvert enkelt stykke med en tandbørste. Når dette er blevet gjort, gnid hver af disse stykker med noget hydrogenperoxid eller alkohol.

Når du har fulgt alle disse trin, vil dine havesakse være i meget bedre form.

Tjek vores hjemmeside for mere information, om dens tips og tricks eller du bare vil finde ud af vores produktinformation, du kan finde alt det her.