Du finder det på din bil, på dine rør, dine værktøjer, dine cykelgreb og på mange andre metaloverflader efter en snedækket vinter eller efter et regnfuldt efterår. Er der overhovedet noget, der kan gøres for at fjerne den grimme brunlige struktur fra dine genstande? Selvfølgelig er der det, og hvis du spekulerer på, hvad der fjerner rust, er du landet på den helt rigtige side.

Nemme metoder, at fjerne rust på

Skrubning

Et godt sted, at starte som hjemmeprojekt, er bare at skrubbe den rustne overflade væk. Vi beder dig ikke om at bruge din gamle klud – bare få fingrene i en kugle med stanniol, en stålbørste, noget sandpapir eller noget ståluld og gå amok. Hvis den pågældende metaloverflade ikke har dannet et dybt lag rust, vil du nemt slippe af med disse flager af rust på ingen tid

Dette er et godt sted at starte, og hvis det ikke virker, kan du gå længere ned på listen

Hvid eddikke

Hvis rusten var stædig nok til, at forblive på overfladen efter en vild omgang skrubning, er du nødt til at gå lidt hårdere til værks. Prøv at brug noget hvid eddike. Eddikesyre er et meget almindeligt stof, som nemt kan findes i de fleste husstande. Alt hvad du skal gøre er at blødgøre den rustet genstand i opløsningen og skylle den grundigt. Det er vigtigt at skylle disse genstande, når rusten er forsvundet, da hvid eddike faktisk kan beskadige metaloverflader.

Bagepulver

Dette er endnu et almindelig husholdningsmiddel, som kan hjælpe dig med at rengøre en masse husholdningsproblemer. For at få det til at fungere på rust dannelser skal du blande noget bagepulver med vand og lave en rig pasta. Denne pasta skal være tyk nok til at klæbe sig fast på den rustne metaloverflade og skal sidde der i et godt stykke tid. Senere kan du skrubbe pastaen vha. din stålbørste og ståluld, og den rustne overflade vil nemt skrælle af.

Hvis ingen af ovennævnte strategier virker, har du brug for noget som er kemisk mere robust til dette problem.

Sådan kommer du af med rust med WD-40

Dette multi produkt har længe været kendt for, at være et godt modmiddel mod rust og samtidig virke forebyggende. Alt hvad du skal gøre er, at lægge den rustne genstand i blød med WD-40 og derefter skrubbe genstanden ved hjælp af en stålbørste. Husk, at vaske hænderne, når de kommer i kontakt med produktet.

Du kan teste produktet på små områder på det rustne objekt for at kontrollere, om WD-40 beskadiger det. Hvis du anvender WD-40 regelmæssigt på overflader, der er tilbøjelige til, at ruste, vil du aldrig se rusten vende tilbage. Hvis de normale WD-40-produkter ikke ser ud til, at virke lige så effektivt, som du havde regnet med, kan du også anskaffe dig WD-40 Specialist Penetrant. Dette produkt er specielt designet til at trænge ind i snavs og rust, så det nemt kan fjernes fra enhver overflade.

Så er rusten forsvundet endnu? Nu ved du hvad der fjerner rust!