Vi ved alle, hvor nemt det er at fjerne en skrue, ikke sandt? Alligevel er faktum, at det ikke altid er så “simpelt.” Hvis skruerne har siddet fast i en lang periode, eller er smurt ind i rust, vil fjernelsen af dem, kræve et hårdt stykke arbejde. Her er nogle af de teknikker,  som kan være til gavn for dette formål.

Grebets styrke

En af de primære forudsætninger for at fjerne en skrue fra din genstand er,  at få et fast greb om skruetrækkeren. Det anbefales, at du bruger den største skruetrækker, som passer til skruen og lægger så meget kraft, som muligt på grebet. Grib fat om skruetrækkeren med din stærkere hånd, for at maksimere dine chancer, for at få mest mulig ud af dine anstrengelser.  Du kan sågar overveje at gribe fat om skruetrækkeren med en skruenøgle. På dem måde vil du også få max udnyttelse ud af processen.

Brug en penetrerende olie

Brugen af en penetrerende olie anbefales også til fjernelse af skruer. penetrerende olier vil fungere vidunderligt, især under scenarier, hvor skruen er fastgjort til metalet.  Den penetrerende olie,  vil danne sin vej ind i gevindets skruer og løsne den, så du nemt kan fjerne den ved hjælp af en skruetrækker. Men spørgsmålet er: Hvilken penetrerende olie skal du bruge?

Når det kommer til at du skal tage dit valg mellem penetrerende smøremidler, er produktet WD-40 Specialist Penetrant at foretrække. Alt du skal gøre er at ligge skruen i blød med WD-40 Specialist Penetrant spray, og lade den udforme sin magi i omkring femten minutter eller deromkring. WD-40 Specialist Penetrant spray vil løsne skruen, så du nemt kan fjerne den med en skruetrækker i hånden. Så simpelt er det!

Få noget ekstra materiale

Uanset hvor godt WD-40 Specialist Penetrant spray-eller anden penetrerende spray-gør sit job, er faktum, at du ikke kommer nogen vegne, hvis du ikke kan håndtere din skruetrækker på korrekt vis. Hvad kræves det af dig, for at håndtere din skruetrækker? Det vigtige for dig er, at du har stærkt greb om dem.

Der er en række metoder til at opnå det. Hvis ingen af de nævnte metoder hjælper din skruetrækker med at få det perfekte greb, bør du overveje at tilføje ekstra materiale på skruehovedet for at få et ekstra greb. Hvad der menes med dette er, at hvis skruetrækkeren fortsætter med at glide ud af skruehullet, bør du overveje at dække det med et materiale, som giver det lidt ekstra greb. Alt fra et stykke ståluld, til en slibende køkkenvamp, kan anvendes til dette formål. Så dit valg afhænger egentlig af, hvad du har tilrådighed derhjemme, og hvilket materiale, der skal imødekomme behovet på bedst mulig måde!

Brug en hammer

Hvis objektet er robust og kan tage et slag, så kan du overveje at bruge en hammer til fjernelse af skruen. Inden du stiller det indlysende spørgsmål, så lad mig omformulere det: Du kan bruge en hammer med skruetrækkeren til at få skruen ud af din genstand. Hvordan? Alt du skal gøre er blot at trykke skruetrækkeren forsigtigt med hammeren. Dette gør det muligt for skruetrækkeren at få et bedre greb på skruehovedet. Men proceduren kræver helt sikkert stor forsigtighed. Det er grundet, du nemt kan ødelægge skruehovedet, hvis du ligger for meget kraft i dit slag. Det skal også siges, at hvis du beskæftiger dig med et objekt, som er skrøbeligt, anbefales det, at du glemmer teknikken helt, på grund af hvordan brugen af en hammer kan beskadige skruens omgivende materiale.

Brug varmens vidunderlige egenskaber

Du kan også bruge varme til fjernelse af skruer. Hvordan? Alt hvad du skal gøre er, at gøre skruen varm, så dens Gevind bliver løsnet. Mens du bruger denne teknik, skal du huske at udvise stor forsigtighed. For eksempel skal du sikre dig, at du kun opvarmer skruen og ikke ender med at beskadige genstanden helt. Hvis den pågældende genstand ikke klare sig godt under varme, skal du se helt bort fra denne teknik. Det er ikke værd at løbe denne slags risiko!