Sådan rengør du din Mountainbike

Hvem ønsker ikke at cykle på deres mountainbike! Det er dog nødvendigt at vedligeholde din mountainbike nøje, hvis du tager mange ture på den. Her kan du læse hvordan du rengør din mountainbike, ligegyldigt hvor mudret din tur end må være:

Rengøring af cyklen

Det første som du skal gøre er at vaske din mountainbike med en vandslange. Du rådes til at bruge et cykelstativ når du gør dette. På den måde sikre du at din cykel vil forblive i en stående position hele vejen igennem. Hvis du bruger en vandslange med et højt pres, så skal du være opmærksom på hvilken afstand du har til cyklen, siden et højt pres kan skade visse dele af cyklen. Når du vasker din cykel med en vandslange og en enkelt svamp, vil det fjerne det ekstra skidt og snavs på din mountainbike.

Børstning

Når du først har vasker cyklen, er det tid til at bringe det tunge artilleri ud.  Dette betyder at du skal bruge børsterne til at skrubbe det resterende snavs af din cykel. Denne del af proceduren vil ikke være fuldendt uden brugen af en kvalitets cykelrenser. Cykelrenseren vil sikre at du ikke alene kommer af med alt snavset, men får cyklen til at skinne.

WD-40 Cykelrenser  er blevet udviklet særligt til rensning af cykler. Du behøver ikke længere at bruge andre slags produkter til at vedligeholde din cykel.

Gearsystemet & Affjedring

Når det kommer til at rengøre din mountainbike, så skal størstedelen af din energi bruges på at rengøre gearsystemet og affjedringen. For at rengøre dit gearsystem og din affjedring på den bedst mulige måde, rådes det at du gør brug af WD-40 Cykelrenser ligeledes til dette formål. WD-40 Cykelrenser vil skære gennem alt fedt, skidt og snavs, som har sat på cykelkomponenterne over noget rum tid.

Rens og tør væk

Når du har taget dig af de vigtige komponenter i cyklen, er det tid til den nemmeste del af hele procedure: at rense det væk. Hvis du renser din mountainbike med rent vand, vil du ikke kun fjerne det vaskepulver eller sæbe som du måske har brugt, men også løsne skidt og snavs. ¨

Efter din mountainbike er blevet rense, skal den også tørres af. Du rådes til at bruge en tør klud til dette. Sørg for at du tager dig særligt af komponenterne som gearsystemet og affjedringen, så de er fuldstændigt tørre. Du kan lade din mountainbike tørre i solen bagefter.

Smør affjedringen

Efter din cykel er blevet gjort ren – med brug af cykelrenser eller andre produkter – så rådes du til at smøre affjedringen. Du skal tage cyklen fra stativet, og smøre den forreste del af affjedringen. Mens du smøre smøremiddelet på, skal du sørge for at der ikke er noget som kommer ind mellem bremserne. Det samme skal gøre ved bagstøddæmperen. Det ekstra smøremiddel skal tørres væk med en klud.

Smør gearsystemet

Efter du succesfuldt har smurt affjedringen, skal du smøre gearsystemet. Før du smører gearsystemet, skal du køre pedalen bagvendt med din hånd et par gange for at sikre at alt vandet er væk. Mens du gør dette, skal du hælde smøremiddelet på.

Tjek link: